Garšas fizioloģija • IR.lv

Garšas fizioloģija

5
Pauls Bankovskis

Žans Antelms Brijā-Savarēns

Franču tiesnesis Žans Antelms Brijā-Savarēns 25 gadus savus vaļasbrīžus veltīja dažādu ar gastronomiju, garšas īpatnībām un ēšanas ieradumiem saistītu piezīmju un pārdomu pierakstīšanai. Divus mēnešus pirms nāves 1825.gadā šis materiālu apkopojums iznāca grāmatā Garšas fizioloģija jeb Meditācijas par transcendento gastronomiju: teorētisks un vēsturisks darbs laikmeta garā. Tagad šis, iespējams, dīvainākais un tajā pašā laikā ietekmīgākais gastronomijas sacerējums Gitas Grīnbergas tulkojumā izdots arī latviešu valodā (Rīgas Laika apgādā).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu