Policija: Pēc mēneša Stradiņos atrastais fotogrāfs miris dabīgā nāvē • IR.lv

Policija: Pēc mēneša Stradiņos atrastais fotogrāfs miris dabīgā nāvē

23
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Ekspertīzē konstatēts, ka mirušā organismā konstatētas 2,58 promiles alkohola

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā atrastais fotogrāfs Valdis Lavrinovičs miris dabīgā nāvē. Tiesu medicīniskajā ekspertīzē secināts, ka viņa mirstīgajām atliekām nav vardarbīgas nāves pazīmju.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA sacīja, ka bojā gājušā fotogrāfa organismā konstatētas 2,58 promiles alkohola.

Izmeklēšana lietā vēl turpinās, un policija lēmumus pieņems tikai pēc tam, kad lietas izmeklēšanu būs pabeigusi Veselības inspekcija (VI), kas iepriekš izmeklēšanas termiņu pagarināja līdz 20.jūlijam.

Inspekcijas komunikācijas nodaļas vadītāja Dace Vīksna iepriekš stāstīja, ka rīkojumu izvērtēt vīrietim sniegtās veselības aprūpes apjomu un kvalitāti inspekcija saņēma 30.maijā. Sākotnēji noteiktais lietas izskatīšanas termiņš bija 29.jūnijs, bet, tā kā inspekcijā tiesu medicīniskās ekspertīzes atzinums vēl nav saņemts, lietas izskatīšana ir pagarināta.

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa slimnīcas teritorijā tika atrastas 1958.gadā dzimušā Valda Lavrinoviča mirstīgās atliekas jau sadalīšanās stadijā. Viņam mēnesi iepriekš slimnīcā bija sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņš pazudis bez vēsts.

Vīrietis Stradiņa slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrā pavadīja septiņas stundas no plkst.16 līdz plkst.23, informēja slimnīcas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Stibe. Pēc viņas teiktā, medicīniskā dokumentācija apstiprina, ka vīrietim tika veikti visi nepieciešamie izmeklējumi un vīrieša veselības stāvoklis bijis adekvāts, lai viņu izrakstītu no slimnīcas tās pašas dienas vakarā.

Stibe norādīja, ka pacienti no Neatliekamās medicīnas centra tiek izrakstīti neatkarīgi no diennakts laika, ja nav medicīnisku indikāciju hospitalizācijai. Ja pacientam nav iespējams nokļūt mājās nakts laikā, ir iespējams uzturēties centra uzgaidāmajā telpā. Atsevišķos gadījumos, ja ir brīvas gultas vietas, pacientu iespējams izguldīt.

Bojāgājušais ir pazīstams fotomākslinieks, kurš visbiežāk fotografējis aktierus.

 

Komentāri (23)

janazakovica 13.07.2012. 13.27

arsti redzeja ka cilveks iedzeris..uzreiz tas vairs nebija slimnieks bet ieklidis dzerajs..un izmeta vinu slimu araa…atbildigo ka parasti nebus..

+4
-1
Atbildēt

0

mārtiņš meiers_ 13.07.2012. 19.24

vīrieša veselības stāvoklis bijis adekvāts
__________
Nu ja, citi ar 2,58 promilēm vēl mašīnas spēj kaut cik vadīt…

Nosalšana arī ir itin dabīgs nāves veids.

Lieta atrisināta!

+4
-3
Atbildēt

0

oktaavs 13.07.2012. 19.03

Slimnīca un stress. Iedzēra. Par daudz. Atrada vietu kur pagulēt. Vairs nepamodās.
Meklēt kādu īpaši vainīgo laikam nav nozīmes. Tāpat jau laiku atpakaļ nepagriezt.

+2
-4
Atbildēt

1

    anesteeziste > oktaavs 13.07.2012. 19.55

    Tieši tā. Diez vai tādu krietni piedzērušu slimnīcā vairâkas stundas būtu turējuši. Bet vajag tak vainīgos meklēt, vienmēr tak kāda cits vainīgs, personiskā atbildība nav latviešu iemīļota tēma.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu