Bez goda • IR.lv

Bez goda

5
Nellija Ločmele

Kā nozagt miljonu? Vai atceraties šarmanto filmu, kurā Odrija Hepberna tēloja uz viltojumiem kāra mākslas kolekcionāra meitu un iemīlējies apdrošināšanas eksperts lika lietā izdomu un drosmi, lai izpestītu jaunās dāmas ģimeni no kauna un posta, ko nestu dārgas skulptūras viltojuma atmaskošana. Patiesi jauks stāsts.

Uzreiz teikšu – nesen atklātajai miljona pazušanai Rīgas pašvaldībā nav ar to nekāda sakara. Nav iemeslu domāt, ka te ir runa par viltojumiem, iemīlēšanos un godu. Stop, par godu tomēr pārsteidzos – ņemot vērā Rīgas vicemēra Andra Amerika partijas nosaukumu Gods kalpot Rīgai, bez goda piesaukšanas neiztikt.

Tātad stāsts ir īss un nejauks – pašvaldības uzņēmums Rīgas nami (tā kapitāldaļu turētājs ir Ameriks) sešu mēnešu laikā noslēdzis trīs līgumus, saskaņā ar kuriem caur diviem naudas maiņas kantoriem «izgriezti» teju visi uzņēmuma ietaupījumi, bet viens miljons pa ceļam pazudis un nav atgriezies rīdzinieku kopējā makā. Ko nu?

Lai nekaitētu godam, tas ir, kriminālizmeklēšanai, pašvaldība noslepenojusi pašas revidentu atzinumu par šo gadījumu. Tomēr Ir izdevās ielūkoties šajā atzinumā un satikt darījumā iesaistītos ļaudis. Tāpēc šajā numurā varam izstāstīt diezgan daudz par to, «kā» miljons ir pazudis, kaut gan tik naivs raksturojums vairs nešķiet īsti vietā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu