Rīgā ies karsti • IR.lv

Rīgā ies karsti

1
Aivars Ozoliņš

Ēlerte acīmredzami izraisa spēcīgas emocijas un polarizē latviešu vēlētājus

Vienotība nolēmusi, ka partijas saraksta līdere Rīgas domes vēlēšanās nākamgad būs Sarmīte Ēlerte. Kad ir nosaukti trīs galveno konkurentu pirmie numuri (Saskaņas centram tas pašsaprotami ir Nils Ušakovs, bet Nacionālajai apvienībai, ja arī ne pašsaprotami, Baiba Broka), top skaidrāk redzams arī partiju pozīciju izkārtojums un taktika priekšvēlēšanu kampaņas laukā. 

Bijušās laikraksta Diena galvenās redaktores ielikšana Vienotības saraksta priekšgalā radījusi potenciāli neērtu situāciju tiem Ir redakcijas žurnālistiem, tajā skaitā šo rindu autoram, kuri daudzus gadus strādājuši kopā ar Sarmīti. Taču Ēlerte jau vairākus gadus ir politiķe, ir bijusi gan Saeimas deputāte, gan kultūras ministre. Politika nav personisku attiecību lieta, bet žurnālistiem darba gaitās nākas vairāk vai mazāk labi personiski iepazīt ne vienu vien politiķi. Itin daudzi no viņiem varētu apliecināt, ka tas nenozīmē ne iecietīgi labvēlīgu, ne pašmērķīgi kritisku viņu īstenotās politikas vērtējumu.

Izvirzīdama Ēlerti par vēlēšanu sarak-sta pirmo numuru, Vienotība arī sevi iemanevrējusi, maigi sakot, dinamiskā situācijā. Partijas saraksta līdere dabūs sitienus uzreiz no trim pusēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu