Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Izraēlas aviācijas bumbas sprādziens Gazā. Konfliktā, kas uzliesmoja pirms nedēļas, līdz šim bojā gājuši vairāk nekā 110 palestīniešu, savukārt no Hamas kaujinieku raidītajām raķetēm Izraēlā dzīvību zaudējuši trīs cilvēki.

Nedēļas notikumi pasaulē


Izraēlas valdība naktī uz otrdienu nolēma uz laiku atlikt sauszemes militāro operāciju Gazas joslā.
Lēmums pieņemts, lai dotu iespēju centieniem panākt pamieru. Vardarbības eskalācija sākās pagājušo trešdien, kad, reaģējot uz Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm, kuru palestīniešu kaujinieki veic no islāmistu grupējuma Hamas kontrolētās Gazas joslas, izraēlieši sāka masīvu palestīniešu teritorijas bombardēšanu.

ES valstu ārlietu ministri pirmdien paziņoja, ka par Sīrijas tautas «leģitīmo pārstāvi» uzskata nesen izveidoto Sīrijas Revolūcijas un opozīcijas spēku nacionālo koalīciju. Ārlietu ministri aicina Nacionālo koalīciju turpināt darbu, lai iekļautu visus sabiedrības slāņus, kā arī nodrošinātu cilvēktiesību un demokrātisko brīvību ievērošanu.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite otrdien jaunā Seima sēdē oficiāli uzticējusi valdības veidošanu sociāldemokrātu līderim Aļģirdam Butkevičam. Taču viņa uzsvērusi, ka sociāldemokrātu attieksme pret finanšu mahinācijās aizdomās turētajiem deputātiem no koalīcijā iekļautās Darba partijas var ietekmēt visas valsts nākotni. Pēc vēlēšanām oktobrī par koalīcijas izveidošanu vienojušās Sociāldemokrātu partija, Darba partija, partija Kārtība un taisnīgums un Lietuvas poļu vēlēšanu akcija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu