Valsts svētku pasākumi Rīgā • IR.lv

Valsts svētku pasākumi Rīgā

24
Brīvības piemineklis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Valsts svētku pasākumu laikā Rīgā gaidāmi lieli satiksmes ierobežojumi

Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienas svinību pasākumu laikā Rīgā būs lieli visa veida satiksmes ierobežojumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

No sestdienas, 17.novembra, plkst. 18 līdz svētdienas, 18.novembra, plkst.23 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, kā arī Poļu un Bīskapa gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz ielai, kas atrodas paralēli 11.novembra krastmalai.

Nepieciešamības gadījumā 18.novembrī no plkst.20.30 līdz 22 tiks ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no 13.janvāra ielas līdz Kaļķu ielai, kā arī no plkst.14 līdz 15 un no plkst.20 līdz 22 – Kaļķu ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

Svētku salūta laikā 18.novembrī no plkst.20.45 līdz plkst.21.30 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme uz Akmens tilta, Uzvaras bulvāra posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam, Mūkusalas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Kuģu ielai, Kuģu ielas posmā no Mūkusalas ielas līdz Trijādības ielai, Trijādības ielas posmā no Kuģu līdz Valguma ielai, kā arī 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz 31.ēkai, kur atrodas transportlīdzekļu satiksmes apgriešanās vieta.

Valsts svētku pasākumu programma

17. novembrī

Sv.Pētera baznīcā plkst. 17 kora mūzikas koncerts. Diriģente Aira Birziņa. Koncertu vada aktieris Jānis Paukštello.

Plkst. 18 Ķīpsalas hallē svētku koncertprogramma “Laiki raksta dejas rakstā”. Horeogrāfa Jāņa Ērgļa deju iestudējums ar 16 deju kolektīvu piedalīšanos. (Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.) 

18. novembrī

Plkst. 12 Rīgas Kongresu namā koncertuzvedums “Dziesma Latvijai”. Piedalās profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas un Rīgas Doma zēnu kori. Solisti: Ance Krauze, Evija Vanaga, Andris Ērglis un Zigfrīds Muktupāvels. (Ielūgumi saņemami Rīgas Kongresu nama vestibilā)

Koncerta pirmajā daļā – Gunāra Ordelovska “Svētku sveiciens”, Viļņa Šmīdberga “Vēstījums”, 2. daļa no Imanta Kalniņa skaņdarba “Ceturtā simfonija”, Artura Maskata “Tango” pūtēju orķestra “Rīga” atskaņojumā. Pie diriģenta pults Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta otrajā daļā – latviešu karavīru dziesmas Edgara Lindes aranžējumā “Es bij’ puika”. Diriģents Romāns Vanags.

Plkst. 14 Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” vokālā ansambļa, Pasaules koru spēļu laureāta, kamerkora “Latvian Voices” koncerts “Tā kā taka”.( Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem)

Plkst. 14 Kultūras centrā “Iļģuciems” opermūzikas koncerts “Manai Dzimtenei”. Solisti Evita Zālīte un Andris Ludvigs. Koncertu vada aktieris Andris Bulis.

Plkst. 16 Rīgas Sv. Pētera baznīcā svētku koncerts “Sapņu zeme – Latvija”.

Plkst. 17 Jūgendstila muzejā svētku koncerts. Ieejas maksa Ls 1.

Plkst. 19.20 svinīgais svētku pasākums pie Brīvības pieminekļa.

Piedalās: Rīgas Doma un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori, Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris “Gaudeamus”, Rīgas kamerkora “Ave Sol” vīru grupa, pūtēju orķestris “Rīga”, Edgars Linde (taustiņinstrumenti), Andris Barons (akustiskā ģitāra). Solisti Ance Krauze, Evija Vanaga, Mārtiņš Klišāns un Ivars Cinkuss. Diriģenti Romāns Vanags, Mārtiņš Ozoliņš, Ivars Cinkuss un Mārtiņš Klišāns. Pasākumu vada aktieris Juris Kalniņš.

Plkst. 20 Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna.

Plkst. 21 – svētku salūts.

Svētku koncerti un citi pasākumi bez īpašas norādes ir bez maksas.

18. novembrī Rīgas pilsētā arī bezmaksas transports.

 

Komentāri (24)

FaLcoN 16.11.2012. 08.30

Šo sarakstu nepieciešams papildināt ar studentu korporāciju 18.novembra gājienu no Latvijas Universitātes uz Brāļu kapiem. Sākums: plkst.8.00
http://www.youtube.com/watch?v=5DJdMdMU91A

+2
0
Atbildēt

0

Inese Birzniece 16.11.2012. 23.08

Biju ar bērniem uz 11.novembra pasākumu pie Brīvības pieminekļa. Superīgākais iespaids par karavīru parādes beigām – pēc 100m soļošanas kā žurkas aizlavās uz saviem autobusiem. Vai nevarēja uz dažām minūtēm apturēt satiksmi, lai karavīri nomaršē līdz Pulvertornim?!
Kā būs 18.novembrī?
Padeldēs pazoles dažus pārsimt metrus? Kas i ko? Švaki nosoļot pa visu Brīvības ielu/gatvi?! Ar orķestri.
Varbūt ir kāds mērglis, kurš to neļauj?
Varbūt uzradīsies kāds, kurš pateiks: tā vajag; man pie pakaļas atļaujas/neatļaujas!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu