Svētku uguņošana Rīgā šogad izmaksās gandrīz uz pusi vairāk • IR.lv

Svētku uguņošana Rīgā šogad izmaksās gandrīz uz pusi vairāk

30
Foto: Jānis Saliņš, F64

Salūts 18.novembrī sāksies plkst. 21 pēc valsts himnas atskaņošanas

Svētku uguņošana 18.novembrī Rīgā šogad pašvaldībai izmaksās 12 000 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija par iepirkuma procedūras rezultātiem, ziņo LETA.

Salūts šogad izmaksās par aptuveni 3500 latiem jeb 40% vairāk nekā pērn, kad tam no pašvaldības budžeta tika paredzēti 8449 lati, neieskaitot PVN.

Tāpat kā pērn, tiesības rīkot Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienai veltītu mūzikas un uguņošanas priekšnesumu 11.novembra krastmalā iepirkuma konkursā ieguvusi SIA “Uguns dārzi”. Arī šogad iepirkuma konkursā saņemti tikai divi piedāvājumi.

2010.gadā, kad salūta rīkošanas tiesības septiņu dalībnieku konkurencē ieguva SIA “Svētku aģentūra”, pašvaldība 18.novembra uguņošanai tērēja 7438 latus.

Salūts svētdien, 18.novembrī, tiks veidots uz AB dambja. Rīdzinieki un pilsētas viesi salūtu varēs vērot no 11.novembra krastmalas. Tas sāksies plkst. 21 – uzreiz pēc tam, kad sanākušie svinētāji visi kopā būs nodziedājuši Latvijas valsts himnu.

 

Komentāri (30)

mcgh 14.11.2012. 15.46

JAuki. Uguņošanai līdzekļi ir, bet, lai atjaunotu algas un pilnu darba nedēļu Probācijas dieneste darbiniekeem, Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbiniekiem un daudziem citiem, kas algas vietā jorpojām saņem nabadzības pabalstu, kaut strādā, tam naudas nav. Pēc Senās Romas principa – skatieties salūtu, vēders aostšies kurkstēt! Skatieties salutu un ar to apmaksājiet rēķinus! Nevar taču atjaunot algas un atgeikties no salūta, ja valsts vadītāji pasludinājuši, ka nabadzības valstī nav un krīze beigusies!!! Tāpat kā Padomijā nebija seksa…Paralēles. Paralēles ar totalitāriem režīmiem ir, tikai cietuma kameru un balandu aizstāj dzivokļa komunālo pakalpojumu rēķins. Ekonomiskais genocīds turpināsies ar krāšņu salūtu fonā.

+1
-2
Atbildēt

1

    k403 > mcgh 18.11.2012. 16.52

    Latvijas nacionālā bibliotēka:

    http://www.lnb.lv/lv/par-lnb/par-instituciju

    “Latvijas Nacionālā bibliotēka ir Kultūras ministrijas pārraudzībā esoša nacionālas nozīmes valsts kultūras iestāde…”. Nez kura partija ir tagad atbildīgā par Kultūras ministriju?

    II nodaļa
    Valsts probācijas dienesta organizācija un personāls

    http://www.probacija.lv/page.php?id=40

    “4.pants. Valsts probācijas dienests
    (1) Valsts probācijas dienests ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde…”. Nez kura partija ir tagad atbildīgā par Tieslietu ministriju?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Zane Degro 14.11.2012. 15.44

Vai tad Ausainis ar savu bandu nekādi citādi nespēj savākt līdzekļus partiju reklāmām, kā vienīgi, prasot 20% otkatus? Nožēlojami tie cilvēciņi, kuri uz šo parakstās, – laikam taču nomirs badā, ja nedabūs tos “pasūtījumus”! Kur skatās KNAB?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu