Nedēļas nogalē Ķīpsalas hallē "Riga Photo Show 2012" • IR.lv

Nedēļas nogalē Ķīpsalas hallē “Riga Photo Show 2012”

40

Ķīpsalas hallē notiks izstāde fotogrāfijas un videomākslas interesentiem “Riga Photo Show 2012”

No piektdienas, 9.novembra līdz 11.novembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks pirmā starptautiskā foto un video tehnikas izstāde un forums “Riga Photo Show 2012”, piedāvājot apskatīt un izmēģināt foto un video tehnikas jaunumus, kā arī apmeklēt seminārus un meistarklases, raksta aģentūra LETA.

“Fotogrāfija ir kļuvusi tik aktuāla kā vēl nekad, jo mūsdienās fotografē visi – gan liels, gan mazs. Agrāk attēlus drukāja uz papīra, bet tagad fotogrāfiju izmanto visur – internetā, multimediju vidē, kinofilmās. Foto ir kļuvis par lielu mūsu kopīgās dzīves daļu, tāpēc šis projekts būs svētki mums visiem,” norāda “Riga Photo Show” projekta iniciators Gatis Rozenfelds.

“Riga Photo Show 2012” piedalīsies tādi visā pasaulē pazīstami zīmoli kā “Epson”, “Nikon”, “Sony”, “Master foto”, “Profoto”, “Fujifilm” un “Baltijas Foto serviss”.

Izstādē vienuviet varēs apskatīt jaunāko foto un video tehniku, uzzināt nozares attīstības tendences Baltijā un pasaulē, kā arī smelties iedvesmu. “Fujifilm” prezentēs jauno fotoaparāta modeli – “Fujifilm X-E1”. Arī “Sony” demonstrēs savus aktuālākos produktus – pilna kadra fotokameru “A99”, kompaktā izmēra kameru “NEX”, “Cyber-shot” u.c., bet “Nikon” ekspozīcijā varēs izmēģināt “Nikon D600” un pārliecināties, cik viegli izmantot savu viedtālruni kā kameras tālvadības pulti. Izstādes apmeklētāji varēs izmēģināt pirmo “Android” kameru – “Nikon COOLPIX S800c”, kas ļauj uzreiz bildes lejupielādēt “Facebook” profilā, veidot bildes “Instagram” programmā, izklaidēties ar iecienītākajām spēlēm un daudz ko citu.

“Master Foto” stendā varēs izmēģināt jaunāko “Metz 52 AF-1” zibspuldzi ar skārienjutīgu ekrānu, iepazīties ar “Metz” jaunāko produkciju – “Mecalight” un “Mecastudio”, kā arī “Walimex VE” gaismām. Tāpat varēs ielūkoties “Time-lapse” veidošanā un uzzināt par sporta veidu filmēšanu un fotografēšanu.

“Baltijas Foto serviss” aicinās izmēģināt pasaules fototehnikas ražotāju – “Gitzo” un “Broncolor” – izstrādājumus. Savukārt “Fotocentrs” sniegs idejas un risinājumus izstāžu iekārtošanā, augstvērtīgu attēlu izgatavošanā un noformēšanā.

Paralēli izstādei visas trīs dienas divās konferenču zālēs nepārtraukti notiks atzītu foto un video meistaru un speciālistu vadīti semināri un meistarklases gan profesionāļiem, gan iesācējiem.

Fotogrāfs Valts Kleins aicinās uz semināru “Kā fotografēt ar “iPhone”?”, kurā runās par telefona piedāvātajām fotografēšanas iespējām. “Labāka fotoaparāta par telefonu līdz šim man nav bijis,” bilst fotogrāfs.

Latvijas erotiskās fotomākslas meistars Sergejs Kondrašins, kurš patlaban aktīvi strādā pie kalendāra 2013.gadam, vadīs meistarklasi erotikas fotogrāfijā, fotogrāfs Vladimirs Svetlovs dalīsies pieredzē par svarīgākajiem momentiem modes fotostāsta veidošanā, bet fotogrāfijas pasniedzēja Iveta Vaivode stāstīs par modes fotogrāfiju, uzsverot personiskā rokraksta veidošanas nozīmīgumu. Mode nav iedomājama bez stila, tāpēc Anna Volkova pastāstīs par stilista uzdevumu, veidojot modes foto stāstu.

Savukārt kino operators Reinis Traidās vadīs semināru “Ieskats video pēcapstrādē un krāsu korekcijā”.

Tāpat “Riga Photo Show” apmeklētājiem būs iespēja aprunāties ar izpletņlēcēju Kasparu Sproģi, kurš pastāstīs par fotografēšanas niansēm “brīvā kritiena” laikā jeb par to, kā “savaldīt” foto tehniku, vadot to ar mēli no četru metru augstuma.

Latvijas fotogrāfe Irina Kuzmina atklās, kā radās ideja izveidot zīmolu “Pompidoo”, kas piedāvā foto cienītājām dāmām nepieciešamo – stilīgu, apjomīgu un drošu somu, kurā viegli ietilpst ne tikai fotokamera, bet arī ikdienā sievietei tik nepieciešamās lietas.

Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties arī ar sociālās televīzijas platformu “Chaula TV”, kura balstās uz mākoņtehnoloģijām, kā arī daudz ko citu.

Kā prognozē Libere, “Riga Photo Show 2012” apmeklēs 20 000 interesentu – foto un video profesionāļi un amatieri, kritiķi, apskatnieki, fotomākslas cienītāji, mediju pārstāvji un ikviens, kas fotografē un filmē.

Vienlaikus izstāžu centrā notiks arī mobilo aplikāciju šovs “Riga APP Show 2012” un pirmā starptautiskā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstāde un konference “Riga COMM 2012”.

Vairāk informācijas mājas lapā

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu