ES stājas spēkā jauni satiksmes drošības noteikumi • IR.lv

ES stājas spēkā jauni satiksmes drošības noteikumi

22
ES zīme ceļa malā Dānijā. Foto: EPA/LETA

Obligātās prasības ietver drošības jostu atgādinājumus, ērtākus bērnu sēdekļu fiksatorus un daudz citu prasību

Lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu, ceturtdien Eiropas Savienībā (ES) stāsies spēkā jauni drošības noteikumi, ziņo LETA/AFP.

Noteikumi no ceturtdienas būs obligāti jauniem transporta līdzekļu modeļiem un, sākot no 2014.gada, tie attieksies uz visām jaunajām automašīnām.

Obligātās prasības ietver drošības jostu atgādinājumus, ērtākus bērnu sēdekļu fiksatorus, uzlabotus aizmugurējos pasažieru sēdekļus, riepu spiediena kontroles sistēmu un citas prasības.

“Mēs smagi strādājam, lai uzlabotu Eiropas šoferu, pasažieru un ceļu lietotāju drošību,” norādīja ES rūpniecības komisārs Antonio Tadžani.

Oficiālie dati liecina, ka pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos ES gājuši bojā aptuveni 31 000 cilvēku, kas gan ir krietni mazāk nekā 2001.gadā, kad satiksmes negadījumos dzīvību zaudēja 54 000 cilvēku.

ES iecerējusi līdz 2020.gadam samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu par 50%.

No 1. novembra, stājas spēkā arī ES regula par riepu marķēšanu. Uz jaunās uzlīmes ar skaidrām un viegli saprotamām piktogrammām būs attēlota informācija par trīs svarīgiem riepas parametriem (degvielas patēriņa efektivitāte, saķere uz slapjas ceļa virsmas un ārējais rites troksnis), kas palīdzēs patērētājiem, pērkot riepas, tās izvēlēties, pamatojoties uz pilnīgāku informāciju. Tāpat kā visiem zināmā sadzīves tehnikas energoefektivitātes marķējuma gadījumā preces veiktspēju klasificēs skalā no “G” (slikta) līdz “A” (vislabākā), informē EK pārstāvniecība Latvijā.

 

Komentāri (22)

dzintarz 01.11.2012. 09.51

“Mēs smagi strādājam, lai uzlabotu …,” norādīja ES rūpniecības komisārs Antonio Tadžani.
==========
Zinām, zinām šitos grūtā darba nomocītos strādniekus.
Šeku no Latvijas ar’ viens tāds Godmans vislaiku raujas melnās miesās…

+3
0
Atbildēt

0

Silvija 28.10.2013. 15.02

thanks for your sharing thanh trượt

0
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 01.11.2012. 10.54

Eiroparlamenta deputāts Godmanis varēja iestrādāt jaunajos drošības noteikumos arī prasību visā Eiropā slēpt krūmos radarus, lai varētu papildināt ES budžetu. Līdzīgi kā viņa cienījamā sieva un Co dara Latvijā, lai papildinātu privātfirmu budžetu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu