Zinātnieku nakts šogad veltīta enerģijai • IR.lv

Zinātnieku nakts šogad veltīta enerģijai

20

Zinātnieku nakts vienlaicīgi notiks 32 Eiropas valstīs un 320 pilsētās

Zinātnieku nakts 28.septembrī vienlaikus šogad notiks septiņās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs un arī Salaspilī. Tās tēma – „Stāsts par enerģiju“, informē Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāve Maija Bundule.

Vienlaikus ar Zinātnieku nakti savu 93 gadu jubileju atzīmēs arī lielākā Latvijas augstskola – Latvijas Universitāte, kas šajā naktī „lies ūdeni”, laidīs raķetes, pētīs enerģiju, saredzēs auras un vēl daudz ko citu, iepazīstinot ar zinātni ikdienā un ikdienu zinātnē. 28.septembrī visiem interesentiem durvis vērs LU fakultātes, zinātniskie institūti, laboratorijas un Botāniskais dārzs.

Zinātnieku nakts pasākums ir Eiropas Komisijas iniciēts un līdzfinansēts projekts, kuru īsteno Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem.

Pasākums Latvijā notiks jau septīto gadu un šoreiz ar a/s “Latvenergo” atbalstu un līdzdalību. Ar šo pasākumu Latvija iekļausies to 32 Eiropas valstu – Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra piektdienas vakarā organizēs dažādus pasākumus vairāk nekā 230 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu sabiedrībai zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijā tematiski ir saistītas ar enerģijas tematiku, enerģijas avotiem, tās dažādiem izpausmes veidiem un izmantošanas iespējām.

Zinātnieku nakts pasākumus piektdien ievadīs populārzinātniskas interaktīvas izstādes no Francijas „Enerģija ilgtspējīgai pasaulei” atklāšana Latvijas Zinātņu akadēmijas telpās. Izstādes ekspozīcija būs apskatāma un eksperimentus varēs veikt līdz pat 13.oktobrim. Tālāk izstāde ceļos uz Cēsīm un Daugavpili, kur būs apskatāma līdz pat oktobra beigām. Plkst.18.00 darbu sāks zinātnes kafejnīcas Latvijas Universitātē un Eiropas Savienības mājā, kuru ietvaros notiks diskusijas par dzīvības iespējām kosmosā, kā arī par mūsu zināšanu enerģētisko ietilpību.

Zinātnieku nakts laikā pasākumi notiks vairākās Latvijas Universitātes fakultātēs, Cietvielu fizikas institūtā un Botāniskajā dārzā, Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Organiskās sintēzes institūtā, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā, “Latvenergo” koncerna Enerģētikas muzejā, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, P.Stradiņa medicīnas vēstures muzejā, Farmācijas muzejā, Nacionālajā Botāniskajā dārzā Salaspilī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā, Daugavpils Universitātē, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā, Vidzemes Augstskolā un zinātnes centrā “Z(in)oo” Cēsīs.

 

Komentāri (20)

ilmisimo 24.09.2012. 08.27

Zinātnieku nakts šogad veltīta enerģijai
____________________________
un astrālam.
http://prometejs.wordpress.com/

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu