Gulbis izkritis no ATP ranga pirmā simtnieka • IR.lv

Gulbis izkritis no ATP ranga pirmā simtnieka

3

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis 52 pozīcijas un tagad ieņem 119.vietu. Ārpus ranga pirmā simtnieka latvietis nonācis pirmo reizi kopš 2009.gada septembra, ziņo LETA.

Gulbja kontā ir 466 ranga punkti.

Pagājušajā nedēļā Gulbis Austrijas pilsētā Kicbīelē notikušajā “ATP World Tour 250” sērijas turnīrā tika vien līdz otrajai kārtai. Tā kā pērn Gulbis šajā nedēļā uzvarēja Losandželosas “ATP World Tour 250” sērijas turnīrā, viņš neaizstāvēja 230 pirms gada nopelnītos ranga punktus.

Gulbis šosezon uzvarējis 12 no 25 aizvadītajiem ATP mačiem, turklāt viņš nespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis piecas vietas un tagad ieņem 377.pozīciju, Deniss Pavlovs atkāpies par piecām pozīcijām uz 624.vietu, bet Mārtiņš Podžus pašlaik ar trim punktiem ieņem 1331.pozīciju.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pirmo vietu ieņem Vimbldonas čempionāta uzvarētājs šveicietis Rodžers Federers, otrais ir iepriekšējais ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas, bet trešais ir spānis Rafaels Nadals.

Ceturto vietu joprojām ieņem Vimbldonas čempionāta finālists skots Endijs Marejs, piekto pozīciju saglabājis spānis Davids Ferrers, sestais joprojām ir francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, bet septīto vietu saglabājis čehs Tomašs Berdihs.

Astoto vietu joprojām ieņem Serbijas tenisists Janko Tipsarevičs, devīto vietu saglabājis argentīnietis Huans Martins del Potro, bet pirmo desmitnieku noslēdz argentīnietis Huans Monako.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Pavlovs, kurš atkāpies par četrām pozīcijām un pašlaik ieņem 298.vietu, bet Juška zaudējis četras vietas un atrodas 333.pozīcijā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem dubultspēļu rangā dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži dala 1336.vietu, Artūrs Kazijevs atrodas 1444.pozīcijā, bet Miķelis Lībietis pēc kritiena par 282 vietām ieņem 1495.pozīciju.

 

Komentāri (3)

lailabidzane 30.07.2012. 11.50

.
Vai sports ir regulāra šī portāla tēma?
Vai tiek sekots atsevišķu sportistu veiksmēm un nedienām?

Ja Ir vēlas par sportu, tad šī šobrīd NAV pirmā simtnieka ziņa.
Ja īpaši par Gulbi, tad pliks fakts nav tā interesantākā lieta.

+1
0
Atbildēt

0

astra_ozo 30.07.2012. 10.57

cerēsim, ka Ernests nepadosies un turpinās spēlēt mums par prieku.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu