Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Ledus laikmets 4: Kontinentu Dreifs
Kristīne Simsone

 

ooo Dzelzs Debesis / Iron Sky. Sci-fi  komēdija – simtprocentīgs absurda kino par nacistiem, kas pēc sakāves Otrajā pasaules karā ir patvērušies uz Mēness, kur ar sagrabējušu tehniku gatavojas triecienā ieņemt Zemi. Par spīti anormāli absurdajam sižetam, Dzelzs debesis  tomēr neliek spazmatiski raustīties smieklos. Režisora joku krājums izsīkst krietni ātrāk, nekā gribētos. Taču, ja gribas dažādot savu izklaides kino ēdienkarti, filmu var mierīgi skatīties – Dzelzs debesis  nav ne par kapeiku stulbāka, kā dažs labs cits Holivudas komercprodukts. Kino no 6.jūlija.

ooo Ledus laikmets 4: Kontinentu Dreifs / Ice Age 4: Continental Drift.  10 gadus vecās franšīzes autoriem – animācijas studijai Blue Sky  – pagaidām nav ne mazākā iemesla šo multeņu sēriju apturēt – ar katru nākamo filmu ienākumi ir auguši galvu reibinošos ātrumos un uztvert Kontinentu dreifu  par kaut ko citu nekā naudas pelnīšanas mašīnu būtu muļķīgi. Filma ir prasmīgi izskaitļots vasaras blokbāsters – aktīvs jandāliņš, kurā aizvēsturiskie zvēri tiek ierauti kārtējā piedzīvojumā, t.i., kataklizmā. Autori vēl piepin klāt šobrīd populāro pirātu tēmu un visu uzfilmē neiztrūkstošajā 3D. Kontinentu dreifs  ir taisīts pēc jau iepriekšējās lentēs pārbaudītām receptēm, ir (vizuāli) baudāms, galvenokārt bērnu auditorijai domāts popkorna gabals. No 6.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu