SVF: Eirozona ir kritiskā situācijā • IR.lv

SVF: Eirozona ir kritiskā situācijā

35
Foto: Raimo Lielbriedis, F64

Uzticību iesaka atjaunot ar banku savienību un eiroobligācijām

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) trešdien paziņoja, ka eirozona atrodas kritiskā situācijā, tomēr tā var atjaunot savu uzticamību, sperot apņēmīgus soļus pretī banku savienības izveidei, ieviešot eiroobligācijas, kā arī palielinot Eiropas Centrālās bankas (ECB) līdzekļu iepludināšanu tirgū, vēsta aģentūra LETA.

SVF pauž viedokli, ka ECB vajadzētu aktīvāk īstenot īpašus pasākumus, lai iegādātos valdību obligācijas un finansētu bankas. Tajā pat laikā ECB vajadzētu būt atvērtākai ar saviem mērķiem.

“Eirozonas krīze ir sasniegusi jaunu un kritisku posmu,” teikts SVF paziņojumā. “Neskatoties uz virkni politisku pasākumu, finanšu tirgu atsevišķās reģiona daļās joprojām atrodas akūta stresa ietekmē, tādējādi radot jautājumus par pašas monetārās savienības dzīvotspēju,” norāda fonds.

SVF brīdina, ka eirozonas krīzes tālāka pasliktināšanās ievērojami negatīvi ietekmēs citas Eiropas valstis un visu pārējo pasauli. “Ir nepieciešama apņēmīga rīcība pilnīgākas savienības virzienā,” teikts paziņojumā. Tajā pat laikā ir svarīgi īstenot strukturālo reformu programmas, veicinot reģiona konkurētspējas palielināšanos.

Šodienas žurnālā Ir bažas par eirozonas stabilitāti pauž arī Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks, iesakot vērtēt eiro ieviešanas ieguvumus un zaudējumus šī gada beigās, kad būs vairāk informācijas par krīzes skarto Eiropas valstu attīstību.

Komentāri (35)

Maija 19.07.2012. 15.14

kas tur ko īpaši apgaismot?
vācieši un fraņči grib tirgot savu produkciju grieķiem, spāņiem, portugāļiem, savukārt pēdējie grib dzīvot tik pat skaisti kā vācieši, taču pa lielam neko vairāk par fetas salātiem, korķozola mizas pudeļu aizbāžņiem un olīveļu saražot nemāk. Lai vācu un fraņču preces būtu par ko nopirkt jāņem kredīti. taču te sākas demokrātijas vājums – vācu politiķi saprot, ka, lai vācietim būtu darbs MB un BMW rūpnīcā, auto jāpārdod grieķim, kuram nav naudas. Tātad grieķim nauda jāiedod, bet vācu vēlētājs ir pieradis pie taupīguma un negrib grieķim naudu tāpat vien iedot. Nopelnīt grieķim arī vācietis negrib ļaut, jo visu grib ražot pats, pat fetas sieru no savu govju piena taisa, uz grieķu pludmali aizbraucis dzīvo savā treilerī un ēd līdzpaņemtos konservus. Kamēr vācietis un francis nesapratīs, ka ir jādalās vai nu ar darbu vai naudu, tikmēr eiro būs švaks. Tas arī viss stāsts.

+6
-3
Atbildēt

1

    lebronj2356 > Maija 19.07.2012. 18.26

    Sen nebija lasīti Tavi komenti, bet šis ir ļoti labs un reti patiess ! Nu nevar vieni tik eksportēt, bet otri tik patērēt.Uzskatu arī, ka eiro nav domāts visiem…. Štrunts par grieķiem, bet, ja ASV patēriņš saruks kaut par 10%, tad gan eksporta giganti dabūs just ! Ņemot vērā, ka drukāt zaļus papīrīšus mūžīgi nevarēs, tas tuvākajā nākotnē ir gaidāms ! Trešā lieta ir pasaules nenormālā atkarība no naftas un gāzes, kas ir radījusi daudzas kroplīgas pumpja valstis, kas no tā vien dzīvo un spekulācijas zelta laikus biržā !

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Maija 19.07.2012. 15.22

viss iepriekš teiktais attiecas arī uz mums latviešiem. var jau kādu laiku “stikla kreles” MB vai BMW izskatā iemainīt pret latviešu zemi un mājām gleznainās vietās, bet tam agri vai vēlu pienāk gals, jo letiņam vairs nav to māju un zemes interesantās vietās un “stikla krelītes” rada tikai un vienīgi tēriņus (ja nu vienīgais pluss ir gandarījums par “garāko krāniņu”), turklāt pēc kāda laika pārvēršas par atkritumu.
brauktu vismaz tie vācu tūristi un tērētu naudu kā krievi, tad vēl kaut kāds līdzsvars veidotos

+2
-2
Atbildēt

0

janazakovica 19.07.2012. 10.05

spekulativie finansu tirgi ir kritiskaa situacijaa ar bankas kas dalija aiznemto naudu nerealiem projektiem…parexsa tipa finasu darboni ir kritiskaa situacijaa tam es ticu..

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu