Siemens izvēlas Daugavpili • IR.lv

Siemens izvēlas Daugavpili

3
BM Industrial valdes priekšsēdētājs Sergejs Kumeiskis: «Mums katrs izstrādājums ir atšķirīgs un oriģināls»
Aivars Kļavis

Eiropā ir tikai septiņi uzņēmumi, kuri izgājuši pilnu sertifikācijas ciklu un tagad ražo detaļas Siemens lieljaudas vēja ģeneratoriem. Viens no tiem – Latgales BM Industrial

Viss sākās 2000. gadā, kad Latvijas telekomunikāciju kompānija Belam Riga uzvarēja Lietuvas Aizsardzības ministrijas rīkotajā konkursā par militāriem mērķiem paredzētu sakaru torņu uzstādīšanu un aprīkošanu. «Sākumā plānojām torņus pirkt no lietuviešiem,» stāsta BM Industrial valdes priekšsēdētājs Sergejs Kumeiskis, kurš tolaik vadīja Belam Riga Daugavpils uzņēmumu un vienlaikus bija arī filiāļu attīstības direktors. «Bet tad padomājām… Kāpēc pirkt? Labāk taisīsim paši!»

Ideja dzima īstajā brīdī, jo tas bija laiks, kad strauji attīstījās mobilie sakari un tirgū parādījās arvien jauni operatori. Ne tikai Baltijā, bet arī Krievijā, Baltkrievijā. Visiem vajadzēja sakaru torņus un mastus. Tā, pateicoties šai idejai, Daugavpilī vēlāk radās septiņi jauni lieli uzņēmumi. Starp tiem arī metālapstrādes uzņēmums BM Industrial, kurš specializējies nestandarta iekārtu ražošanā un kopā ar vēl pieciem apvienojies holdingā Dauer. Savukārt Latvija kļuva par sakaru torņu un mastu ražošanas līderi reģionā, kas, izspiedusi no vietējā tirgus skandināvus, joprojām piegādā tos ne tikai Baltijas valstīm, bet arī abiem austrumu kaimiņiem.

Tomēr viss plūst un mainās. Tāpēc pašlaik, pēc Kumeiska domām, vēl nesen tik perspektīvā nozare var attapties strupceļā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu