Zatlera strupceļš • IR.lv

Zatlera strupceļš

5
Aivars Ozoliņš

Zatlera Reformu partijai skaidri jāpasaka, ka valdība neļausies Kremļa spiedienam

Valda Dombrovska valdība izveidota tikai uz dažiem mēnešiem un kritīs, kad to vajadzēs Vladimiram Putinam? Tik absurdu jautājumu liek uzdot pirmdien publiskotie Zatlera Reformu partijas līdera izteicieni kādā partijas valdes diskusijā par valdības veidošanu.

Runāt par valdības problēmām un iespējamo krišanu demokrātiskā valstī var kaut vai uzreiz pēc valdības izveidošanas. Neviena valdība nebūs tā pēdējā ideālā, un katras pretrunu iespējamās sekas labāk apzināties laikus. Taču no kāda ZRP biedra internetā pirmdien izliktajiem valdības veidošanas diskusiju ieraksta fragmentiem var secināt, ka partijas vadītājs jau pirms valdības tapšanas varētu būt gatavojies tās krišanai, turklāt tāpēc, ka tas atbilstu politiskajai konjunktūrai kaimiņvalstī Krievijā.

Fragments ir pārāk īss, lai spriestu par kontekstu, kurā Valdis Zatlers izteic savas prognozes par tobrīd vēl netapušās Vienotības, ZRP un VLTB/LNNK valdības nākotni – ka tā kritīšot jau martā. Taču partija nenoliedz, ka ieraksts ir autentisks. Tikai diemžēl uzskata, ka «daudz būtiskāks par šī audioieraksta saturu ir fakts, ka šis ieraksts (..) precīzi demonstrē atšķēlušos deputātu lojalitāti pret partiju un tās priekšsēdētāju», kā teikts partijas paziņojumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu