Filma "Pasaules skaņa" iegūst galveno balvu Polijā • IR.lv

Filma “Pasaules skaņa” iegūst galveno balvu Polijā

36
Publicitātes foto

Filma ir savdabīgs vizuāli un muzikāli krāšņs ceļojums apkārt zemeslodei klasiskās laikmetīgās mūzikas pasaulē 

Režisoru Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes dokumentālā filma “Pasaules skaņa” ieguvusi Starptautiskā filmu festivāla “KAMERaton” Grand Prix – festivāla statueti un naudas prēmiju – 15 000 Polijas zlotu jeb aptuveni 2319 latu, ziņo LETA.

Festivāls “KAMERaton” notiek Polijā un skatītājiem piedāvā filmas par mūziku, informēja filmu studijas “Mistrus Media” pārstāve Līga Gaisa.

Šā gada festivālam tika pieteiktas 120 filmas no 12 valstīm, no kurām 46 filmas bija iekļautas konkursa programmā.

Filma “Pasaules skaņa” ir savdabīgs vizuāli un muzikāli krāšņs ceļojums apkārt zemeslodei klasiskās laikmetīgās mūzikas pasaulē, tiekoties ar komponistiem, kuri, diriģenta Māra Sirmā un kora “Kamēr” aicināti, komponēja dziesmas Saulei, lai tās atskaņotu vienotā koncertprogrammā. Apzinoties, ka mūziku ar vārdiem izskaidrot nav iespējams, filma piedāvā ieskatīties mūzikas tapšanas brīnumā.

Filma veidota filmu studijā “Mistrus Media”, filmas operators ir Andrejs Rudzāts, skaņu operators – Normunds Kļaviņš, skaņu režisors – Anrijs Krenbergs, montāžas režisori – Andra Lejniece un Dāvis Sīmanis, datorgrafika – Edmunds Jansons, producenta asistente – Līga Gaisa, producente – Inese Boka-Grūbe.

Filmas tapšanu atbalstījuši “MEDIA Development”, Nacionālais Kinocentrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, AS “Latvenergo” un Latvijas Televīzija.

 

Komentāri (36)

janazakovica 05.10.2011. 13.37

tas ka filmu pa 97% atbalstijusas valsts institucijas..jau iedigli atnemt ticibu filmas iespejamai kvalitatei..zinot ka musu valsti var sanemt naudu filmam.rigas sargi ka piemers.ja tu speji parliecinat oligarhu kontroletos ierednus..piem.latvenergo tad esi pilnigi sapuvis un degradets..un neesi spejigs neko radit.un polijaa sanemta balva ir lidzvertiga parkaa pie solina novietotai miskastie,kur iemest izpipetu smeki.

0
0
Atbildēt

1

    maija_m_liepina > janazakovica 07.10.2011. 14.04

    njā.. skumji tev. Viss tik slikti. Labāk noskaties filmu un tad runā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

astra_ozo 04.10.2011. 18.43

Skaista sarežģīta mūzika, kas spēj spilgti demonstrēt latviešu kormūzikas sasniegumus. Filmā īpaši varēja izbaudīt stāstu par ASV ziemeļu rajonu skaistumu un īpašo saules (un skaņas) izjūtu. Ziemeļniekiem, arī mums latviešiem, laikam jau saule ir svarīgāka nekā tas ir dienvidniekiem, kuriem saules netrūkst.
Žēl, ka filmā tik maz bija par latviešu komponistiem.

0
0
Atbildēt

0

Andis Ozoliņš 04.10.2011. 18.34

Man ir liels prieks, ka filma ir guvusi starptautisku ievērību. Mūzika nu reiz ir viena no jomām, kur Latvija var spīdēt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu