Šovakar Rīgā - "Baltā nakts" • IR.lv

Šovakar Rīgā – “Baltā nakts”

32

Galvenās norises vietas – Rīgas centrā, darbosies informācijas punkti, būs bezmaksas bukleti

Šonakt ( no sestdienas uz svētdienu) visdažadākajās Rīgas vietās norisināsies kultūras forums Baltās nakts, kuras organizēšanā iesaistījušies vairāk kā 300 Latvijas un ārvalstu mākslinieki, projektu organizatori, kuratori, uzņēmēji un aktīvi cilvēki.

Baltās nakts 2011 moto ir “Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns” un ar šo devīzi  67 mākslas un kultūras notikumi visā Rīgā piedāvās savu izpratni par laikmetīgo mākslu. Lielākā daļa Baltās nakts projektu koncentrēsies Rīgas centrā un Vecrīgā. Nozīmīgi mākslas pasākumi notiks VEF korpusos, Spīķeros, Andrejsalā, Kalnciema ielā, Vidzemes tirgū. Tālākie punkti – Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela, un Torņakalna baznīca.

Ar Baltās nakts šī gada programmu var iepazīties mājas lapā www.baltanakts.lv. Baltās nakts bukleti – programmas būs pieejamas arī projektu norises vietās.

Baltās nakts laikā darbosies 2 informatīvie punkti – Ienāc BaloNĒriJĀ, kuros no plkst. 14.00 līdz 2.00 būs iespēja uzzināt visu par projektu norisi, vietām, saņemt Baltās nakts bukletus un piedalīties Baltās nakts spēlē. Punkti Ienāc BaloNĒriJĀ! atradīsies laukumā pie Laimas pulksteņa un Galleria Riga, Dzirnavu ielā 67.

Visu informāciju par Balto nakti sniegs arī 1188 zvanu centrs, interaktīvā karte, kā arī 1188 Baltās nakts ceļvedis mobilajā tālrunī. Baltās nakts datorizētais ceļvedis – Capital salonveikals, Brīvības bulvārī 19, no plkst. 18.00 līdz 1.00 piedāvās iespēju ērti gūt ieskatu pasākuma programmā, kas būs apskatāma salonveikala eksponētajos datoros.

Šis būs jau sestais gads, kad Rīga rudenī piedzīvo Balto nakti. Forumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde, sadarbībā ar aktīvākajām organizācijām Rīgā, iesaistot Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

Baltā nakts ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropassastāvdaļa. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Pērn mūsdienu kultūras forums Baltā nakts 2010 pulcēja ap 40 000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

 

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu