Uz Rīgu no Palangas brauc šaubīgs atrakciju parks • IR.lv

Uz Rīgu no Palangas brauc šaubīgs atrakciju parks

11
Atrakciju parks. Foto: Gints Ivuškāns, F64
Vita Bērziņa

Palangas iedzīvotāji neskumst par holandiešu atrakciju parka trūkumu, jo nesen tur cieta bērni

Rīgā, VEF rajonā blakus tirdzniecības centram “Elkor Plaza” atkal iecerējis darboties holandiešu atrakciju parks, informē tā organizatori SIA “Game Service Group”. Atrakciju parks pirms nepilna mēneša bija saistīts ar negadījumu Lietuvas pilsētā Palangā, kur cieta bērni.

Palangā izdegušu drošinātāju dēļ kādai atrakcijai pārtrūkusi elektrības padeve, tāpēc deviņi bērni vairāku metru augstumā stundu karājušies gaisā ar galvu uz leju, ziņo “Delfi.lt”.

Palangā holandiešu atrakcijas darbojušās nesaskaņoti, ziņo “Delfi.lt”. Kad naktī no pagājušās sestdienas uz svētdienu holandiešu atrakciju parka karavāna devusies ceļā uz Rīgu, vietējie iedzīvotāji aplaudējuši, laikrakstu “Lietuvos Rytas” citē “Delfi”.

Portāls raksta, ka vācieši, kas atrakciju parku veduši, steigušies, jo sestdien parkam jau bijis jādarbojas Rīgā.

Tikmēr Rīgas domes izpilddirektora pienākumu izpildītājs un Pārdaugavas izpilddirekcijas priekšnieks Māris Kalve Ir.lv teica, ka Rīgā atrakciju parks pagaidām nedrīkstot darboties. „Nav vēl veikta nekāda saskaņošana – pirmdien vajadzēja saņemt viņu dokumentus, bet tā arī nekas neparādījās. Viņi vēl nedrīkst veikt nekādas darbības un, ja kas tāds notiks, tad tiks sodīti,” saka Kalve.

Viņš arī neesot zinājis par notikumiem Lietuvā un solījās to ņemt vērā. Rīgas domē Ir.lv apgalvo, ka par drošību būšot atbildīgi paši atrakciju rīkotāji.

Arī Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova Ir.lv apstiprināja, ka atrakciju parka darbība galvaspilsētā nav atļauta, jo tiek pētīts, “kas tie ir par karuseļiem” un vai tie ir tie paši Lietuvas karuseļi.

Pasākuma reklāmā tiek solīts, ka organizatori SIA “Game Service Group” un Rīgas dome esot arī parūpējušies par tiem, kuriem atrakciju parka apmeklējums nav pa kabatai. Katru otrdienu atrakcijās varēšot vizināties bez maksas.

Lietuvas mediji raksta, ka saistībā ar bērnu vecāku vēršanos tiesā arestētas divas atrakcijas. Turklāt mediji uzsver, ka atrakciju parks darbojies nesaskaņoti, mediji lieto vārdu “nelegāli”. Par to Palangas pašvaldība rakstiski jau jūnijā informējusi valsts institūcijas, taču nelegālo darbību neviens tā arī nav apturējis.

Nelaime notika augusta vidū, kad sadega kādas atrakcijas drošinātāji un pārtrūka elektrības padeve. Tāpēc deviņi bērni palika karājamies vairāku metru augstumā ar galvu uz leju. Cietušos pārstāvošais advokāts “Delfi.lt” teicis, ka nav apliecinājuma, vai holandiešu atrakcijas ir apdrošinātas, kā paši teikuši – par diviem miljoniem eiro. Vien telefoniski firmas pārstāvji izteikuši gatavību izmaksāt kompnesācijas cietušajiem.

 

Komentāri (11)

bebiekste 05.09.2011. 23.02

“Pasākuma reklāmā tiek solīts, ka organizatori SIA “Game Service Group” un Rīgas dome esot arī parūpējušies par tiem, kuriem atrakciju parka apmeklējums nav pa kabatai. Katru otrdienu atrakcijās varēšot vizināties bez maksas.”

Maizi un izrādes!

+3
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 05.09.2011. 20.36

Tas ir pastiprinājums Lembergam un Šleseram, lai spētu konkurēt ar Urbanoviču.

+3
0
Atbildēt

0

disassociative 06.09.2011. 08.45

Par cik vēlēšanas ir tepat deguna galā, prognozēju, ka tie karuseļi atļauju vienkārši nedabūs. Ja nu vienīgi pa lielu naudu. Vai ļoti lielu naudu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu