KP izbeigusi konkurentu ierosināto lietu pret “Lattelecom” • IR.lv

KP izbeigusi konkurentu ierosināto lietu pret “Lattelecom”

31
Foto: Andrejs Strokins, F64

Pilnībā izskatīt sūdzību KP nevarot, jo daži dati būšot pieejami no 2013.gada 

Konkurences padome (KP) ir izbeigusi lietu pret “Lattelecom”, kas savulaik tika rosināta pēc uzņēmuma konkurentu “Viasat”, “TV3”, “Izzi” un “Baltkom” sūdzībām par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar ciparu virszemes televīzijas ieviešanu, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “Lattelecom” sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Linda Štokmane.

KP vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova apstiprināja, ka 25.augustā KP pieņēma lēmumu izbeigt lietu par iespējamu dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu SIA “Lattelecom” darbībās, vienlaikus norādot, ka pastāvošās problēmas bija novēršamas jau virszemes ciparu apraides ieviešanas projekta izstrādes stadijā.

KP norāda, ka tā nevarot pilnībā izskatīt sūdzību, ka “Lattelecom” par raidorganizāciju kanālu, kas skatītājiem pieejami bez maksas, raidīšanu piemēro pārmērīgi augstas cenas, turklāt šādi gūtos ieņēmumus izmanto (šķērssubsidē), lai stiprinātu savas pozīcijas maksas televīzijas u.c. elektronisko sakaru pakalpojumu tirgos.

“Dati, kas nepieciešami iespējamās šķērssubsidēšanas analīzei, būs pieejami vien pēc 2013.gada beigām, noslēdzoties virszemes ciparu apraides ieviešanas projekta termiņam. Tā kā saskaņā ar Konkurences likumu lietas izpētes laiks nevar pārsniegt divus gadus, KP lēma par lietas izpētes izbeigšanu. Tomēr, ja KP nākotnē būs pieejami dati par projekta realizāciju ilgstošā periodā, kas varētu liecināt par iespējamiem pārkāpumiem, iestāde var atgriezties pie situācijas izmeklēšanas,” skaidro KP.

“KP ir lēmusi izbeigt lietu faktu trūkuma dēļ, nekonstatējot “Lattelecom” darbībās likuma pārkāpumus,” teikts “Lattelecom” paziņojumā medijiem. Paziņojumā arī teikts, ka “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis pauž gandarījumu, ka neatkarīgas institūcijas viena pēc otras atzīst konkurentu sūdzības par nepamatotām.

Jau ziņots, pērn martā KP uz sūdzību pamata ierosinājusi lietu pret telekomunikāciju uzņēmumu “Lattelecom” par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un “netaisnīgu pirkšanas vai pārdošanas cenu vai citu netaisnīgu tirdzniecības noteikumu tiešu vai netiešu uzspiešanu vai piemērošanu”.

Konkurenti “Lattelecom” pārmeta gan ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu, nosakot apraides cenas, gan arī šķērssubsidēšanu un tirgus deformēšanu.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu