Pieci zināmie • IR.lv

Pieci zināmie

6
Aivars Ozoliņš

Nākamajā Saeimā būs Vienotība, ZZS, SC, VL-TB/LNNK un Zatlera partija

Saeimas atlaišana ir skarbs pārbaudījums politiķiem un viņu politikai. Tēla sakopšanas kampaņas nevar pagūt sagatavot, un tām nav arī naudas. Toties vēlētāji ir ieguvēji, jo varēs vērtēt to, kas ir, nevis to, ko par lielu naudu būtu piedāvājuši reklāmu taisītāji.

Ir piecas partijas un apvienības, kuras droši vien iekļūs nākamajā Saeimā un ir vērts vērtēt. Četras ir labi pazīstamas, piektā top.

Šajā Saeimā viskuplāk pārstāvētajai Vienotībai nākamajā droši vien būs mazāk vietu. Taču ilgtermiņā tieši Vienotība var izrādīties lielākā ieguvēja no Saeimas atlaišanas. Ieguvumi nav tikai nupat redzamie – ka tai nu izdodas virzīt uz priekšu virkni gadiem ilgi Saeimā bremzētu likumdošanas iniciatīvu. Un ka ārkārtas situācija pasteidzinājusi apvienības apvienošanos partijā. Lielākais Vienotības ieguvums – Saeimas atlaišana ir novērsusi tai risku izvirst par Lemberga iegribu apmierinātāju un beigu galā tikt izmestai opozīcijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu