Vilks: Algas nemazināt, bet darbiniekus gan • IR.lv

Vilks: Algas nemazināt, bet darbiniekus gan

54
Andris Vilks. Foto: Jānis Saliņš, F64

Valsts pārvaldei jābūt tikpat elastīgai kā uzņēmējiem 

2013.gadā vārds “konsolidācija” izzudīs no mūsu leksikas, piektdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes”  prognozēja finanšu ministrs Andris Vilks. Pēc viņa teiktā, 2012.gads būs pēdējais gads, kad Latvijai būs jāveic budžeta konsolidācijas pasākumi, raksta BNS. 

Viņš stāstīja, ka, veicot 2012.gada valsts budžeta izdevumu samazināšanu, tiks diskutēts par valsts pārvaldē strādājošo skaita samazināšanu. “Es domāju, algas nav jāsamazina. Par nodarbināto skaitu varētu diskutēt. Ir jomas, kurās var samazināt un ir atsevišķas institūcijas, kurās nodarbināto skaits ir lielāks nekā vajadzīgs. Darbinieku skaitu samazinot, būtu iespējams pārējiem saglabāt algas un, iespējams, pat palielināt,”  teica Vilks. 

Viņš norādīja, ka valsts pārvaldē ir jārīkojas tikpat elastīgi kā uzņēmējdarbībā. “Uzņēmēji ļoti elastīgi krīzes laikā domāja gan par algu līmeņiem, gan nodarbināto skaitu. Ir ministrijas, kurās šis process joprojām nav beidzies,”  teica finanšu ministrs. 

Vilks atzina, ka ar katru mēnesi, pateicoties labajiem budžeta ieņēmumiem, nepieciešamais konsolidācijas apjoms sarūk. Pašlaik nākamā gada budžeta konsolidācija tiek paredzēta 100‒110 miljonu latu apmērā. Valdības apņemšanās starptautiskajiem aizdevējiem paredz, ka Latvija nodrošinās budžeta deficītu 2012.gadā, kas ir mazāks par 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), tiecoties uz 2,5% no IKP, lai nodrošinātu drošu Māstrihtas kritēriju izpildi eiro ieviešanai 2014.gadā.

Komentāri (54)

aivars_silins 29.07.2011. 10.03

Vilks ir viens no sakarīgākajiem ministriem, kāds mums ir bijis. Varbūt, ka viņš būtu arī piemērotāks premjera postenī. Katrā gadījumā Vilku gribētos redzēt jaunajā valdībā.

+22
-1
Atbildēt

2

    modriss > aivars_silins 29.07.2011. 15.07

    Zvaigznīt, nez kādēļ lasot Tavējo komentāru acīs iekrita vārdi ‘rada iespaidu’. Iespējams tomēr ministrs ne vienmēr ‘zina, ko dara un kāpēc dara’, bet tikai izskatās labāk uz pārējo fona.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kā T Ā var būt?! > aivars_silins 29.07.2011. 10.30

    Pilnīgi piekrītu. No visiem ministriem viņš vienīgais rada iespaidu, ka zina, ko dara un kāpēc dara.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 29.07.2011. 10.18

Ne tikai valsts pārvaldē, bet arī lielajās pašvaldībās ir tik daudz visāda ranga ierēdņu, kuri saņem ļoti lielas algas, bet kuriem vispār nav ko darīt, ka tos atlaižot droši vien ietaupītu lielas naudas. Pamēģiniet ko noskaidrot Rīgas domē un jūs sapratīsiet cik tur viss ir uzpūsts un bezjēdzīgs. Ja arī kādu atbildi no turienes jebkādā jautājumā saņemsiet, tad tā būs galīgi dumja un bezjēdzīga. Manā e-pastā jau ir daudz tādu. Tur var uzrakstīt pamatīgu feļetonu par Rīgas domes darbošanos iedzīvotāju, ari bērnu labā.

+11
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 29.07.2011. 10.12

Vairāk tomēr gribētos redzēt atteikšanos no muļķīgām funkcijām un birokrātiskām procedūrām – tā tad arī būs tā štatu samazināšana! Domāju, ka ir jāliek strādāt vairāk un attiecīgi arī jāpalielina algas (ne pamatalgas, bet gan bonusi).

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu