Bērziņš tiksies ar "Jaunā viļņa" organizatoriem • IR.lv

Bērziņš tiksies ar “Jaunā viļņa” organizatoriem

35
"Jaunais Vilnis" šogad svin 10.gadadienu. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Tikšanos Valsts prezidentam lūdzis Raimonds Pauls 

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien tiksies ar komponistu Raimondu Paulu un citiem jauno izpildītāju konkursa “Jaunais vilnis” organizatoriem, aģentūru BNS informēja prezidenta preses dienests.

Bērziņš ar konkursa organizatoriem tiksies Rīgas pilī. Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka tikšanās dalībnieki gan pagaidām nav zināmi. 

Bērziņš nolēmis tikties ar “Jaunā viļņa” organizatoriem, jo ar šādu lūgumu pie prezidenta vērsies Pauls. 

Krapāne arī uzsvēra, ka prezidents jau izteicis savu viedokli par “Jauno vilni”, proti, ka pats konkursu neapmeklēs, taču šo pasākumu Latvijā ekonomiskā ieguvuma dēļ uzskata par atbalstāmu. Turklāt ar konkursa organizatoriem tikušies arī iepriekšējie prezidenti, atgādināja Krapāne. Kā zināms, eksprezidents Valdis Zatlers ieradās pat “Jaunā viļņa” koncertā. 

Jau vēstīts, ka jauno izpildītāju konkurss “Jaunais vilnis”, kas katru gadu norisinās Jūrmalā, arī šogad izraisījis asas diskusijas saistībā ar pašvaldības vēlmi ļaut veidot laukumu, kas veltīts konkursa dalībniekiem.

“Jaunā viļņa” laukumu plānots veidot Turaidas ielā 1, un tajā izvietos zvaigznes, lai godinātu konkursa finālistus, katru gadu laukumam pievienojot jaunu zvaigzni ar finālistu vārdiem. Laukuma izveides izmaksas segs pasākuma organizatori, savas darbības saskaņojot ar pilsētas domi. Iepriekš Jūrmalas pilsētas mērs norādīja, ka “Jaunā viļņa” laukumu varētu atklāt jau šā gada jauno izpildītāju konkursa norises laikā jaunnedēļ.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu