Oranžā Nemesīda • IR.lv

Oranžā Nemesīda

2
Pauls Raudseps

Šķēle atgriezās tieši laikā, lai pieredzētu Tautas partijas krahu

Pirms četriem gadiem savā atvadu runā Saeimā prezidente Vaira Vīķe-Freiberga iezīmēja Latvijas politiskajā apziņā spēcīgu mitoloģisku tēlu – Damokla zobenu, kurš karājas mata galā pār korumpēto tautas pārstāvju galvām. «Vēl mēs nezinām, kur un kad tas kritīs. Ja dzīvojam tiesiskā valstī, tad kaut kad tam būs jākrīt.»

Taču mats izrādījies gana stiprs, un, ja kādā brīdī licies gatavs pārtrūkt, Saeimas vairākums izrādījies gatavs novilkt vēl kādu paralēlu trosi, lai noturētu zobenu gaisā. Tā tas bija arī maijā, kad Saskaņas centra, Zaļo un Zemnieku savienības, Latvijas Pirmās partijas un Tautas partijas deputāti liedza iespēju KNAB veikt kratīšanu Aināra Šlesera dzīvesvietās. 

Tomēr grieķu izpratne par dziļajiem spēkiem, kas darbojas pasaulē, bija plaša, un tajā bija vieta daudziem pasaules morālās kārtības sargiem. Jau kosmosa pirmsākumos dzima Nemesīda, nepielūdzamā taisnīguma dieviete. Viņa soda tos, kurus augstprātība ir dzinusi pārkāpt dievu noteiktās robežas. Viņa ir varenāka par Olimpa valdniekiem. Un tagad viņa nāk pēc Tautas partijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu