Rīgas pils: Lemberga izteikumi ir klaji meli • IR.lv

Rīgas pils: Lemberga izteikumi ir klaji meli

36
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Zatlers ar Sorosu ticies 2009.gadā, lai pārrunātu finanšu krīzi un tās iespējamos risinājumus

Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”) pēdējo dienu laikā vairākkārt nācis klajā ar apgalvojumiem, ka Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmums rosināt atlaist 10.Saeimu pieņemts, “pamatojoties uz Džordža Sorosa aģentu uztājīga pieprasījumu”, turklāt Zatlers, Ņujorkā tiekoties ar Sorosu, esot saņēmis “lielu naudu”, ko nu atstrādā. Rīgas pilī uzsver, ka Lemberga izteikumi “ir klaji meli”.

Preses konferencē, kas notika pēc Zatlera lēmuma atlaist Saeimu, Ventspils mērs paziņo, ka “Ne jau, protams, Zatlers bija tas, kas šo te (..)pēķšņi iedzēra ozverinu un pieņēma tādu lēmumu [rosināt Saeimas atlaišanu]. Skaidrs, ka diriģenti meklējami tajā Džordža Sosora dzīvokli Ņujorkā, kur viņš, būdams valsts prezidents, nolaižoties līdz abolūti sulaiņa līmenim, apmeklēja un, pēc pēdējiem datiem, saņēma ļoti lielu naudas summmu, ar ko apolīja darīt visu, kas nepieciešams Džordžam Sorosam un viņa interesēm Latvijā un pasaulē.”

Valsts prezidenta preses dienestā Ir.lv uzsvēra, ka Valsts prezidents ar Sorosu tikās 2009.gada septembrī ANO Ģenerālās asamblejas 64.sesijas apmeklējuma laikā Ņujorkā. “Šīs vizītes ietvaros bija vairākas divpusējās tikšanās, tai skaitā arī ar Džordžu Sorosu. Šī tikšanās bija par globālo finanšu krīzi. Lemberga kunga izteikumi par naudas saņemšanu no Džordža Sorosa ir vērtējami kā klaji meli, ” pauž prezidenta preses dienestā.

Jau vēstīts, ka reaģējot uz Ventspils mēra Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) izplatītajām baumām par Zatlera tikšanās ar miljardieri un mecenātu Džordžu Sorosu saturu, Latvijas goda konsuls Ņujorkā Daris Dēliņš aicina pašu Lembergu satikties ar Sorosu un piedāvā noorganizēt šādu tikšanos, iepriekš vēstīja aģentūra LETA. Saskaņā ar Lemberga izteikumiem Zatleram tuvu stāvošu cilvēku aprindās klīstot runas, ka Zatlers esot viesojies miljardiera Sorosa dzīvoklī Ņujorkā un saņēmis no viņa lielu naudas summu, lai prezidents palīdzētu īstenot Sorosa intereses Latvijā. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs gan naudu “nav ne redzējis, ne pārskaitījis”. Lemberga apgalvojumi ir pilnīgi bez pamata un ir izdomāta fantāzija, norādīja Dēliņš, atgādinot par teicienu: “Ko latvietis nezina, to viņš izdomā.” Viņš arī atzina, ka organizējis Sorosa uz Zatlera tikšanos, taču tā sarunāta 2009.gadā kad “krīzes laikā Latvijas valsts vadītājiem bija svarīgi dzirdēt no kāda pasaules finanšu tirgus eksperta spriedumus par nākotnes prognozēm un to, kā notikumi varētu ietekmēt Latviju,” norādīja Dēliņš. “Ja es nebūtu ar Sorosu runājis, tad Valsts prezidentam šīs tikšanās Ņujorkas darba vizītes laikā 2009.gadā nebūtu. Pazīstot Sorosu, viņa intereses par Latvijas valsts un sabiedrības labklājību un attīstību un zinot, ka Valsts prezidentam ir ierobežots laiks Ņujorkā, zināju, ka šāda tikšanās būtu abiem lietderīga. Tikšanās bija ļoti veiksmīga. Ja Valsts prezidentam Soross kaut ko piedāvāja, tad tā bija apelsīnu sula un laba kafija. Naudas zīmes mēs pie galda neskaitījām,” uzsvēra Dēliņš. Viņa skatījumā, pēdējās nedēļas politiskie notikumi Latvijā nav labvēlīgi valsts tēlam, jo Latvija ir maza valsts, kura vēl joprojām ir ekonomiskās krīzes ēnā. “Vai mums tikai interesē savas ādas glābšana, savas personīgas intereses, nevis mūsu valsts un tautas ilgtermiņa labklājība? Pēdējo dienu notikumi šķiet pilnīgs farss,” sacījis goda konsuls. Dēliņš saskata, ka Latvijā dažiem patīk veidot intrigas un baumas par Sorosa “interesēm” Latvijā. “Lemberga kungs, uzaicinu Jūs apciemot Ņujorku, kad nākamreiz būsiet ASV. Tad mēs varam Jums sarīkot tikšanos ar Sorosa kungu. Tad Jūs varēsiet izrunāties pie brokastu galda par Jūsu interesēm Latvijas valsts un latviešu labā, par demokrātijas nostiprināšanu mūsu valstī, par pretkorupcijas darbu Latvijā, kā apturēt Latvijas tautas demogrāfisko lejupslīdi, kā stiprināt latviešu valodu Latvijā, kā stiprināt Latvijas ekonomisko un finansiālo tēlu ASV un citās lielvalstīs, kā mēs varam gādāt par katru latviešu balsstiesīgo interešu aizstāvēšanu šodien un rīt,” savā aicinājumā pauž Dēliņš.

 

Komentāri (36)

andrisskrastins 06.06.2011. 11.49

Mēs smiesimies. Bet pusmūža un vecie cilvēki laukos nopietni piekrītoši mās galvas un teiks – jā, tas Soross gan ir ļauns, grib mūs paverdzināt. Žīdi valda pār pasauli. Un balsos par Lembergu.

+18
-1
Atbildēt

5

    Sanšains > andrisskrastins 06.06.2011. 13.38

    Dēliņa k-gs saka tā: “Pazīstot Sorosu, viņa intereses par Latvijas valsts un sabiedrības labklājību un attīstību […]”.

    Kāpēc gan lai dumie, vecie laucinieki to pašu neteiktu par Lembergu? “Redz, kā rūpējas par Ventspili un redz, kā rūpējas par pensiju nesamazināšanu visā Latvijā. Par Latvijas labklājību tātad rūpējas.” :)

    Vēl un vēlreiz nākas pārliecināties, ka gudrie, jaunie pilsētnieki ir tikpat apdauzīti kā vecie dumiķi laukos.

    Jaunie, gudrie savā naivajā ticībā nav izgrūstāmi –
    Sorosam, lūk, prātā tik viena doma: kā sekmēt tautu labklājību un valstu tiesiskumu!:) Tāds altruisms, ka acīs cērtas.

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Sanšains > andrisskrastins 06.06.2011. 19.55

    Mazais “ierindas” mērglītis no provinces pilsētas ir un paliek diskursu pavēlnieks, tā izskatās.:)

    Ir-ticīgajiem tik atliek padzirdēt, ka Lembergs saka “Soross slikts”, lai ir-ticīgie zinātu spriest: ahā, Soross tātad labs.

    Pašiem savu domu un vērojumu nav?
    Melnbaltajā pasaulē, šķiet, nemēdz būt tā, ka kritizējami varētu būt ABI DIVI, kas ecējas savstarpēji.:)

    Starp citu, vai tik tas nevelk uz fašismu – šī tieksme nostāties vienā no pusēm, tādā homogēnā grupā?:)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > andrisskrastins 06.06.2011. 20.26

    to Haris
    Soross ir maita un jau tikai par to, ka viņš Latvijas ienaidniekiem, LC un DPS, ar saviem izteikumiem, ka katram kroplim, kas piedzimis Latvijā, pienākas pilsonība, palīdzēja izbīdīt Pilsonības likuma “0” variantu ir pelnījis izbaudīt visas elles mokas vēl uz zemes.
    Tas tomēr ne mazākā mērā neattaisno Lembergu un citas nolādētās komunistu cūkas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > andrisskrastins 06.06.2011. 18.27

    Sorosam, lūk, prātā tik viena doma: kā sekmēt tautu labklājību un valstu tiesiskumu!:) Tāds altruisms, ka acīs cērtas
    ______________________________________-
    īstenībā viš grib Aivaram nuoraut trubu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > andrisskrastins 06.06.2011. 17.05

    to Haris
    Soross ir tālu, bet komunistu cūka, Lembergs, tepat un kaitē mūsu valstij un latviešu tautai ik mirkli. Nekāda antisorosiska retorika nevar būt par iemeslu lai paglābtu tā mūdža kaklu no kaņepāju virves.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 06.06.2011. 12.11

Labs gājiens, tikai baidos, ka Lembergam intelektuālais līmenis nevelk šādu tikšanos:)

+15
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 06.06.2011. 11.49

Nu, Lembi, kāda būs pasaciņa pretim?

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu