Dombrovskis: jāmazina oligarhu ietekme un jāturpina ekonomikas stabilizācija • IR.lv

Dombrovskis: jāmazina oligarhu ietekme un jāturpina ekonomikas stabilizācija

37
Foto: Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Dombrovskis cer, ka Zatlera lēmums negatīvi neietekmēs Latvijas ekonomikas stabilizācijas tempu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzskata, ka ir būtiski konsekventi strādāt pie oligarhu ietekmes mazināšanas, pie korupcijas apkarošanas un demokrātijas stiprināšanas. Tās ir arī Vienotības vērtības, par kurām pagājušā ceturtdienā “Vienotība” balsoja Saeimas sēdē, atbalstot tiesībsargājošo iestāžu lūgumu veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietā, Ir.lv komentēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Taču šobrīd, neskatoties uz politisko saspīlējumu, jāturpina darbs pie Latvijas ekonomikas stabilizācijas un iedzīvotāju labklājības celšanas. Līdz ar to Ministru prezidents pauž bažas, kā Valsts prezidenta lēmums ietekmēs Latvijas atgriešanos starptautiskajos finanšu tirgos, starptautiskās aizdevumu programmas noslēgšanu un procentu likmes Latvijas aizņēmumiem.

“Jācer, ka Valsts prezidents pieņemot šo lēmumu, ir rūpīgi apsvēris, lai Latvijas ekonomikas stabilizācija nezaudētu iesākto tempu. Un cerams, ka Valsts prezidenta lēmums nodrošinās politiskās kultūras un demokrātijas izaugsmi, tai skaitā to, ka nākamā Saeimā vēlētāju atbalstu un parlamenta vairākumu iegūs poliskās partijas, kas atbalsta nacionālās vērtības un iestājās par tiesiskumu”, Dombrovska viedokli pauda preses sekretārs.

 

Komentāri (37)

andrisskrastins 28.05.2011. 22.47

Taisnība, Valdi, risks pastāv. Bet atzīsti taču, tā turpināt taču nevarēja. Ir brīdis, ka ir jāpasaka – pietiek. Un otrs Valdis pareizi to izdarīja.

Cerēsim, ka tirgi sapratīs, ka mēs tieši otrādi – meklējam atbildi ilgtermiņa attīstībai. Ilgtermiņa virzībai uz valsti, kura patiešām gribētu dzīvot.

+24
0
Atbildēt

1

    ArmL > andrisskrastins 29.05.2011. 01.46

    Sakarā ar to, ka tiek uzskatīts, ka Latvijas izaugsmei korupcija ir nozīmīgākais traucējošais faktors, šim lēmumam būtu jāatstāj pozitīva ietekme.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Vilma Kovaļova 28.05.2011. 22.46

cerams, ka Prezidenta lemums nopietni saskobis Slesera un parejo Latvijas oligarhu ekonomisko situaciju. Paldies Zatleram par kirurgisku griezienu augonim uz Latvijas kermena, lai atbrivotos no strutam- Lemberga, Skeles, Slesera un viniem lidzigiem

+15
0
Atbildēt

0

Jānis Krūmiņš 28.05.2011. 22.45

Varēja jau dot pozitīvāku vērtējumu, jo tomēr no šīs Saeimas jēgas nebija. It īpaši no Vienotības itkā atrašanās pie varas, bet svarīgākos lēmumus pieņēma cita koalīcija.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu