Tiesa pagaidām neaptur "Latvenergo" tarifu darbību • IR.lv

Tiesa pagaidām neaptur “Latvenergo” tarifu darbību

28
Rita Strode. Foto: Evija Trifanova, LETA

Izskatot lietu pēc būtības, tiesa var pieņemt citādu lēmumu nekā pagaidu lūgumā

Administratīvā apgabaltiesa ceturtdien noraidīja deputātes Ritas Strodes (PLL) lūgumu laikā, kamēr tiek izskatīta viņas prasība, kurā apstrīdēti jaunie valsts AS “Latvenergo” tarifi, apturēt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu par to stāšanos spēkā, proti, nepiemērot viņai jaunos tarifus, kamēr rit tiesvedība par to pamatotību.

 

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa, ar šo tiesas lēmumu SPRK lēmuma darbība netiek apturēta. Apgabaltiesa atzina, ka nepastāv vajadzīgie priekšnoteikumi SPRK lēmuma darbības apturēšanai, jo tiesa nav konstatējusi lēmuma šķietamo prettiesiskumu.

 

Tiesiskuma vērtējums pagaidu aizsardzības ietvaros tiesai nav saistošs, lietu izskatot pēc būtības. Līdz ar to, izskatot lietu pēc būtības, apgabaltiesa var nonākt arī pie citādiem secinājumiem nekā šajā lēmumā, informēja Trubiņa.

 

Administratīvās apgabaltiesas lēmums 10 dienu laikā ir pārsūdzams Augstākās tiesas Senātā. Jāpiebilst, ka nākamo otrdien tiesa atkal izskatīs lūgumus apturēt ”Latvenergo” jauno tarifu darbību, kamēr tiek izskatītas iesniegtās prasības par to prettiesiskumu.

 

Jau ziņots, ka jaunie ”Latvenergo” tarifi mājsaimniecībām un citiem mazajiem klientiem stājušies spēkā ar šī gada 1.aprīli. Tie paredz, ka ģimenēm, kas tērē vairāk elektrības, tā būs dārgāka pēc noteikta limita sasniegšanas. ”Latvenergo” gan izsludinājis daudzbērnu ģimeņu pieteikšanos trīskāršotam apjomam, ko varēs izlietot par zemāko startap tarifu.

 

Apgabaltiesa ierosinājusi aptuveni 20 lietas par SPRK lēmuma atcelšanu par “Latvenergo” tarifiem gan pēc privātpersonu, gan pašvaldību, gan uzņēmumu iesniegtām prasībām. Līdz lietas izskatīšanai gan var nākties gaidīt gadu.

Komentāri (28)

janazakovica 28.04.2011. 16.29

stodei lpp/lc kongresaa slosers prognozeja latgales vaditajas vietu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu