Nepatiesu vai neprecīzu ziņu sniedzējus apciemos mājās • IR.lv

Nepatiesu vai neprecīzu ziņu sniedzējus apciemos mājās

21
Gints Ivuškāns, F64

No 17.marta darbu sāk tautas skaitītāji

Latvijas iedzīvotāji labi tikuši galā ar tautas skaitīšanas anketas aizpildīšanu internetā, taču ir arī gadījumi, kad ziņas neapšaubāmi ir kļūdainas. Tādos gadījumos iedzīvotājus tautas skaitītāji apmeklēs arī mājās, vēsta aģentūra BNS.

To LNT raidījumā “900 sekundes” ceturtdien pavēstīja Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure.

Viņa norādīja, ka jau fiksēti gadījumi, kad internetā sniegtās ziņas izrādījušās neprecīzas vai apzināti sniegtas nepatiesas. Šādos gadījumos, kad, piemēram, 18 gadus vecs jauneklis anketā apgalvo, ka ir Valsts prezidents, tautas skaitītāji konkrēto iedzīvotāju apmeklēs arī mājās. Par nepatiesu ziņu sniegšanu gan nekas nedraudot, jo CSP nenodarbošoties ar sodīšanu, taču datu kvalitāti ir prioritāte, uzsvēra Žīgure.

Ceturtdien, 17.martā, sākas tautas skaitīšanas otrais posms, kas ilgs līdz 31.maijam. Kopumā aptuveni divi tūkstoši tautas skaitītāju saskaitīs mājokļus un apmeklēs iedzīvotājus, kuri nebūs saskaitījušies internetā. Tautas skaitītājiem atbilstoši Tautas skaitīšanas likumam ir tiesības ierasties pie iedzīvotājiem laikā no pulksten 7 līdz 21, arī sestdienās un svētdienās.

Par tautas skaitītāja identitāti var pārliecināties, palūdzot uzrādīt apliecību ar fotogrāfiju, bet šaubu gadījumā var zvanīt pa tālruni 80000777. Ikvienam tautas skaitītājam būs apliecība, īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Lai pārliecinātos un noskaidrotu tautas skaitītāja identitāti, zvanot jānosauc skaitītāja vārds, uzvārds, sava dzīvesvieta un datorsomas numurs. Ja iedzīvotājiem rodas papildu šaubas, par to jāinformē CSP darbinieki, kuri sazināsies ar konkrēto skaitītāju, kuram ir izveidota tikai viņam zināma viņa identitāti apstiprinoša parole.

Tautas skaitīšanā internetā aizpildītas anketas par aptuveni 650 tūkstošiem iedzīvotāju. Redzot lielo atsaucību, CSP iespēju anketu aizpildīt internetā pagarināja no 10. līdz 12.martam.

Tautas skaitīšana sniedz iespēju precīzi uzzināt iedzīvotāju skaitu, sastāvu, nodarbošanos, izglītību, migrāciju, kā arī informāciju par mājokli.

Komentāri (21)

vlvp 17.03.2011. 09.41

Johaidī! Dabūšu iekšās par samuldēšanos, ka protu latgaļu valodu!

+3
0
Atbildēt

0

Inese Birzniece 17.03.2011. 21.08

Mēģināt vari. Neaizmirsti, ka 1941.g.14.jūnijs vairs neatkārtosies. Izmēģini vēl draudēt.

0
0
Atbildēt

2

    dro > Inese Birzniece 18.03.2011. 09.22

    lama. Dabūji? Turpmāk zināsi, ar ko darīšana:) Letiņi jokus nesaprot, letiņi mīl traģēdijas:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Inese Birzniece 18.03.2011. 09.13

    …14. …
    ————————-
    APžē!
    Tiešām visu uztveram tik baisā nuopietenībā???

    Nevarēs ij par virsrakstu pazirguuoties….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 17.03.2011. 18.20

Nepatiesu vai neprecīzu ziņu sniedzējus apciemos mājās
Bet mājās viņus neststās!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu