Vaškeviča valsts • IR.lv

Vaškeviča valsts

1
Aivars Ozoliņš

Oranžais jumts ir aizbraucis, taču korumpētā sistēma nekur nav pazudusi

Latvijas televīzija par Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanu vēstīja, ka tā varētu būt nozīmīga ēnu ekonomikas apkarošanai. Drosmīgi teikts, jo publiski minēt varenā muitnieka iespējamo saistību ar kriminālām aprindām, neriskējot izpelnīties viņa apvainojumus sadarbībā ar kriminālām aprindām, līdz šim bija uzdrīkstējušies tikai kriminālo aprindu ļaudis – liecinādami tiesā, ka Valsts ieņēmumu dienestā viņiem esot «jumts» ar palamu Sports un Futbols.

Sportiskais futbolists vienmēr bija varējis rēķināties ar visaugstāko valdības vīru un citu ietekmīgu politiķu atbalstu.

Vaškeviča spridzināšanas mēģinājumu 2007.gadā iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) uzreiz nodēvēja par «uzbrukumu Latvijas valstij», kaut gan līdz šim nav noskaidrots, vai uzbrukums tolaik Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšniekam nebija «džentlmeniska» lietu kārtošana, kā tas pieņemts tajās aprindās. Jau tolaik «Sporta ziņas» bija kā no gangsterfilmas – apšaubāmi darījumi ar īpašumiem, aizdomas par nenomaksātiem nodokļiem, liecības par kukuļiem, mašīnas dedzināšana, sprādziens pie mājas, kurā viņš dzīvoja. Bandīta, nevis ierēdņa ikdiena.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu