Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Latvijas radio rīcībā nonākusi neoficiāla informācija, ka pret KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi plānots atentāts, tāpēc Valsts policija norīkojusi īpašu apsardzi. Ne iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), ne Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs šādu informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza. Neoficiāli vairāki avoti minējuši, ka Strīķei izteikti nevis vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par nogalināšanu. Atentāta organizēšana tiek saistīta ar KNAB 1.februārī aizturēto Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču.

Koalīcijas partijas pirmdien vienojās par šāgada budžeta konsolidācijas pasākumiem 27 miljonu latu apmērā, kas paredz  akcīzes nodokļa palielināšanu degvielai un atalgojuma samazinājumu valsts pārvaldē vēl par 5% vai darbinieku atlaišanu par 10%. Paredzēti arī papildu pasākumi ēnu ekonomikas apkarošanai, kā arī papildu azartspēļu nodokļa ieviešanu. Koalīcija turpinās sarunas par iespējām rast veidu vēl papildu budžeta konsolidācijai, lai sasniegtu aizdevēju prasītos 50 miljonus latu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu