Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

8
Brazīlijas Indiāņu lietu departaments publiskojis jaunus attēlus ar cilti, kas dzīvo Amazones mūžamežos valsts austrumos netālu no robežas ar Peru — šiem iezemiešiem aizvien nav bijis saskares ar mūsdienu civilizāciju, taču ir bažas, ka meža izstrādātāji drīz sasniegs arī viņus. Attēlos redzams, ka viņi savā dārzā audzē papaiju un kasavas saknes, bet pret gaisā parādījušos «metāla putnu» raidīja bultas. Tiek lēsts, ka visā pasaulē eksistē aptuveni 100 neskartu cilšu, lielākoties Brazīlijā. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka oponenti turpina uzturēt prasību pēc viņa tūlītējas demisijas, uzsverot, ka ar opozīcijas un valdības sarunās panākto piekāpšanos – izveidot konstitucionālu reformu komiteju – neesot pietiekami. Komitejas mērķis ir līdz marta pirmajai nedēļai izpētīt un ierosināt konstitucionālus labojumus un izmaiņas likumdošanā. Kairas centrā esošajā Atbrīvošanas laukumā, kas pēc vairāk nekā divas nedēļas ilgušajiem protestiem sāk atgādināt telšu pilsētiņu, joprojām atrodas tūkstošiem opozīcijas aktīvistu.

Alžīrijas varas iestādes aizliegušas nedēļas nogalē galvaspilsētā plānoto opozīcijas atbalstītāju gājienu. Aktīvisti šādu priekšlikumu noraidījuši un sola doties gājienā, par spīti aizliegumam. Opozīcija pieprasa prezidenta Abdelaziza Buteflika atkāpšanos. Kopš janvāra sākuma protestos pret bezdarbu un augstajām cenām Alžīrijā dzīvību zaudējuši pieci cilvēki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu