Rozi virzīs darbam “Lattelecom” padomē • IR.lv

Rozi virzīs darbam “Lattelecom” padomē

52
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Uzklausot ZZS iebildumus, bijušajam zemkopības ministram tiks amats "Lattelecom"

Privatizācijas aģentūras (PA) valde kā AS"Lattelecom" valsts kapitāldaļu turētāja trešdien lems par Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) valdes locekļa, bijušā zemkopības ministra Mārtiņa Rozes virzīšanu apstiprināšanai "Lattelecom" padomē, liecina ir.lv rīcībā esošā informācija.

Roze "Lattelecom" padomē amatu varētu iegūt pēc akcionāru pilnsapulces, kas gaidāma piektdien.

Uz Ir.lv jautājumu, kādēļ “Vienotība” piekāpusies ZZS un tās līdera Aivara Lemberga prasībām, kāds “Vienotības” politiķis Ir.lv skaidroja, ka “Roze, strādājot “Lattelecom”, nodarīs mazāku kaitējumu, nekā strādājot SPRK, kur tiktu apstiprināts uz pieciem gadiem. “Lattelecom” padomē cilvēkus ieceļ un atceļ atkarībā no situācijas, turklāt tur viņam nebūšot liela teikšana.” Tāpat tiek atzīmēts, ka šo amatu jau iepriekš ieņēmis šobrīd lidostas "Rīga" priekšsēdētājs Arnis Luhse, līdz ar to tas jau tāpat bijis “zaļzemnieku” pārziņā.

Tāpat tiek skaidrots, ka “Vienotībai” nesot bijušas citas iespējas kā piekāpties ZZS, jo tā dēļ varētu tikt apdraudēta stabilitāte koalīcijā laikā, kad valdībai ir nepieciešams vienoties par šā gada budžeta papildu konsolidācijas pasākumiem. “Vēlētāji ievēlēja šo apvienību [ZZS], viņi bauda lielu sabiedrības uzticību un mums ar viņiem ir jārēķinās, “ norādīja kāda šiem lēmumiem tuvu stāvoša amatpersona.

Ir.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka pēc tam, kad ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL, "Vienotība") neatbalstīja konkursā uzvarējušā Rozes apstiprināšanu Sabiedrisko pakalpojumu regulatora valdē, ZZS prasīja Kamparam kompensēt šo jautājumu, ko arī nolemts darīt. Kampars un Roze pirms kāda laika personīgi tikušies un pārrunājuši izveidojušos situāciju, vienojoties meklēt risinājumu.

Neoficiālā informācija arī liecina, ka ar to gan ZZS un “Vienotības” domstarpības par amatiem nav beigušās – Ekonomikas ministrija varētu iebilst pret Lembergam pietuvinātā lidostas “Rīga” valdes locekļa Vernera Lūša darbību divās valdēs – lidostas un Privatizācijas aģentūras valdē, līdz ar to viņam būs jāizvēlas viens no šiem amatiem.

 

Komentāri (52)

Dzintars Kalniņš 01.02.2011. 14.19

Yeah, super! Jauki! :D Tautieši, mūs piesmej – pilnīgi atklāti un bezkaunīgi! Joprojām esam tikai “kvaukšķi un pingvīni”. Laikam vēlas zināt, cik liels ir tautas pacietības mērs! ;)
Žēl, ka privātajā sektorā strādājošiem un uzņēmējiem, kuriem bizness noiet pa burbuli, nav šādas “apdrošināšanas”… ;)

+12
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 01.02.2011. 14.15

Kāpēc kādai niecībai kaut kas ir jākompensē? Kas jāapsola? Par ko? Ko izcilu viņš paveicis, būdams ministrs, un pēc tam, ieņemdams nez kādus vēl tur mistiskos amatus? (Fotomānija neskaitās).

+12
-1
Atbildēt

0

mary75 01.02.2011. 15.37

“Vienotības” politiķis Ir.lv skaidroja, ka “Roze, strādājot “Lattelecom”, nodarīs mazāku kaitējumu, nekā strādājot SPRK…”.
—————————————————–
Te vēl vajag ko komentēt?
Kafka te nobāl, jebkurš absurdists varētu braukt uz muļķuzemi pēc iedvesmas un sižetiem.
Saliekam valsts iestādēs partiju cilvēkus nevis, lai būtu kāds labums, bet tā, lai tie nodarītu “mazāk ļaunuma”.
Kārtējais pierādījums, ka, nevis politiķi kalpo valstij, bet, valsts ir politiķu barotne, Kampars nediplomatiski, bet tieši un atklāti pateica to, kas sen bija zināms visiem.
Turpmāk algu maksāsim pēc principa – kurš nodara mazāku ļaunumu, tam lielāka alga un vēl prēmija.

+12
-2
Atbildēt

9

    lailabidzane > mary75 01.02.2011. 16.13

    .
    Nē, betij! Ko Tu!! Kāda nu ieviešana… uz to viņi nav spējīgi. Jo vispār tādi mazspējīgi. Var tikai atkārtot. Bet atkārto centīgi, vai ne?

    ;)))

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 01.02.2011. 18.43

    .
    Kas tad nu, betij? Nē, par tiem cūkām jau taisnība. Tur Tev vairāk kā taisnība. Kā gan savādāk? Cūkas, un vis! Padomā tik! Savēl tajos beņķīšos knapi pāri trīsdesmit pareizos puikus un meitenes, bet pēc tam, cūkas tādi, vēl grib lai netirgojas.
    Bet par tiem nopelniem Tev misējās. Tas tāds kopdarbs taču. Vismaz divos dadījumos bez tās apVienotības nekādi. Pavisam nekādi! Pirmais ir tā tabulu bīdīšana, bet otrai gadījums klanīšanās. Tā nu ir vienreiz tās lietas, tabulas un klanīšanās, kur bez apVienotības ni un ni!

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 01.02.2011. 15.53

    .
    Jā, betij! Zināmajā partiju apVienotībā šādi domā un izteicas vismaz katrs otrais!

    Precīzi, vai ne visai, bet, kā ar pirkstu bakstīsi, gan jau kādam trāpīsi! ;)))

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > mary75 01.02.2011. 16.31

    .
    Tas, ka V nespēj, tāds liels noslēpums vairs nav. Vismaz tiem, kuri ar varītēm acis ciet netur.

    ;)))

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 01.02.2011. 15.48

    Piekrītu tev par visiem 100%, bet tekstā nav teikts, ka tas ir Kampars. Kampara izteicieni ir citi. Centīsimies būt precīzi:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 01.02.2011. 16.55

    varbūt ka tā
    Tad jau tas ir tikai un vienīgi ZZS nopelns, ka Latvija vēl nav nobankrotējusi? Kā viņi spēj! Gan kabatas piebāzt, gan par valsti un tautu parūpēties! Šitādi labdari! Tā tautas daļa, kas negrib Lembergu par premjerministru ir nepateicīgie cūkas!
    :((

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 01.02.2011. 15.58

    varbūt ka tā.
    Stulbi, ka Vienotība ieviesa kristāltīrajā Latvijas politikas dīķī šo nosodāmo praksi. Kā viņiem nav kauna!
    :(((

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    agnesedzirne > mary75 01.02.2011. 17.05

    Varam jau dusmoties un gānīties, bet ir taču skaidrs, ka šāds tirgus ir šodienas realitāte. Tāpēc jau arī daudzi cilvēki neiet politikā, jo saprot, ka 51% nedabūs un nāksies ar vienu vai otru tirgoties.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 01.02.2011. 16.26

    …dzeri…un varbūt labi, ka tā arī pateica…lai sabiedrība redz, kāda ir situācija un kādi aizkulišu procesi notiek…ja V vienatnē nespēj ar zaļo astoņkāji cīnīties, tad pauž informāciju atklātībā…lai cilvēki vērtē…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu