Lazdiņš turpinās kontrolēt lidostas drošības dienestu • IR.lv

Lazdiņš turpinās kontrolēt lidostas drošības dienestu

23
Ventspils mērs Aivars Lembergs (K), toreizējais premjera padomnieks iekšlietu jautājumos Raimonds Lazdiņš (C) un valdības vadītājs Aigars Kalvītis (L) Krīzes vadības padomes sēdē Ventspilī 2007.gada 15.janvārī. Foto: Agneses Gulbe, LETA

Vadības maiņā amatu saglabā bēdīgi slaveno drošības likumu grozījumu autors

Vadības maiņa lidostā Rīga pēc satiksmes jomas nodošanas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiskajā pārraudzībā, nav atstājusi bez darba kādreizējo premjerministra Aigara Kalvīša (TP) padomnieku iekšlietu jautājumos Raimondu Lazdiņu, kurš zināms kā bēdīgi slaveno drošības likumu grozījumu ''tēvs”, raksta portāls Pietiek.com.

Lazdiņš nule no jauna apstiprināts lidostas Drošības departamenta direktora amatā. Lazdiņa amatalga, tāpat kā citu lidostas departamentu direktoriem, ir 1700 latu pirms nodokļu nomaksas.

Lēmums par Lidostas drošības departamenta direktora apstiprināšanu amatā līdz ar lidostas valdes priekšsēdētāju Arni Luhsi (ZZS) bija jāparaksta arī Drošības policijas priekšniekam Jānim Reinikam un Civilās aviācijas aģentūras direktoram Mārim Gorodcovam. No Luhses teiktā izriet, ka viņš respektējis abu kompetento amatpersonu atzinumu par Lazdiņa piemērotību.

Iepriekš lidostā bijusi dalītā drošības sistēma – viena struktūrvienība atbildējusi par aviopasažieru drošību, otra – par apsardzi, lidostas perimetra drošību un līdzīgām lietām. Taču Aināra Šlesera (PLL, LPP/LC) līdzgaitnieka Krišjāņa Petera vadības laikā lidostas drošības dienests reformēts, abas funkcijas apvienojot vienās rokās. Otrs par drošību lidostā līdz šim atbildīgais Saulvedis Šalājevs bijis vienīgais Lazdiņa konkurents šim amatu.

Pēc Pietiek.com neoficiāli noskaidrotā, Lazdiņam šis amats ļauj saglabāt ietekmīga aizkulišu darboņa statusu, jo viņš lidostas drošības dienesta resursus varētu izmantot informācijas vākšanai. Ar Lazdiņu pagātnē saistītas amatpersonas savulaik neoficiāli stāstījušas, ka viņš mēdz vākt informācijas arī par saviem tābrīža darbadevējiem. Luhse, visticamāk, par Lazdiņa reputāciju ir informēts, taču neesot citas alternatīvas.

Lazdiņš amatā atstāts, jo ieguvis starptautisku sertifikātu, kas nepieciešams šī darba veikšanai. Šāds sertifikāts esot arī Šalājevam. Taču, pēc Luhses teiktā, Šalājevs, kurš vienlaikus ir Jelgavas domes deputāts no LPP/LC, pašlaik slimojot un, iespējams, darbu lidostā neturpināšot.

Lidostā Rīga Lazdiņš nokļuva 2008.gada pavasarī, kad Kalvīša valdība jau bija demisionējusi. Lazdiņš sākotnēji bija lidostas valdes padomnieks drošības jautājumos. Tobrīd uz īsu laiku viņš darbu lidostā apvienoja ar tālaika iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) padomnieka amatu.

Neoficiāli Lazdiņa darbība, pirms viņš parādījās premjera Kalvīša tuvumā, tikusi saistīta arī ar kādu ietekmīgu advokātu biroju, kur viņa uzdevums esot bijis informācijas vākšana un ''lietu sarunāšana”. No juristu aprindām zināms, ka Lazdiņa ''pseidonīms'' šajā darbības posmā bijis ''putekļusūcējs”, proti, viņš vācis visu iespējamo informāciju, bet ar tās šķirošanu nodarbojušies citi.

Komentāri (23)

austrisv 07.01.2011. 14.44

“Aigara Kalvīša (TP) padomnieku iekšlietu jautājumos Raimondu Lazdiņu, kurš zināms kā bēdīgi slaveno drošības likumu grozījumu ”tēvs”, raksta portāls Pietiek.com.”

Jā, izskatās, ka ZZS ir ņēmis paspārnē Kalvīša pakalpiņu bēdīgi slaveno Lazdiņu!
Par ko gan tas liecina?
Pēdējā laikā nu stipri izskatās, ka tuvinās ZZS un PLL un SC. Pat nesen Klementjevs jau paziņoja, ka jauna valdība būšot aprīlī! Stipri izskatās, ka tā arī būs, pēc bargās ziemas un pavasara plūdiem, tad arī ZZS vadībā tiks veidota jauna prokremliska valdība un priekšgalā droši vien tiks virzīts zaļās partijas nesen austrumu galvaspilsētā pabijušais līderis!!!
Nu stipri jau tie spertie soļi to atgādina!
Gan jaunais Auguļa austrumu ekspreša projekts, gan Skonto gudrona dīķu apsaimniekošana un “uzbrauciens” Kamparam..
Kā gan citādi, jo pašmāju oligarhiem citādi beigas klāt- netiek pie budžeta apsaimniekošanas!

+2
0
Atbildēt

1

    Elīna Barkovska > austrisv 07.01.2011. 15.35

    S.Šalajevs ir LPP/LC biedrs, kurš ir Jelgavas domes deputāts. ZZS viņu nomaina, un jūs to saucat par partiju satuvināšanos???:)
    Ja tiešām ir bijuši tikai 2 kandidāti, tad ir izvēlēts mazākais ļaunums. Jo aiz borta palikušais amatā bija kļudas dēļ( precīzāk partijiskās piederības):))

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu