Krievijas tūristus pievelk "Jaunais vilnis" un Jaungads • IR.lv

Krievijas tūristus pievelk "Jaunais vilnis" un Jaungads

29
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Kaimiņvalsts viesi īpaši veicina Latvijas tūrismu, atpūšoties Jūrmalā

Krievijas tūristi Latvijā ir bieži viesi, un viņus visvairāk interesē Jūrmala, festivāls "Jaunais vilnis" un Jaunā gada sagaidīšana, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Krievijā vadītājs Olafs Slūtiņš.

Tūrisms ir viena no Latvijas tautsaimniecības nozarēm, kas sadarbībā ar Krieviju ir diezgan nopietni augusi, secina LIAA. Kaimiņvalsts tūristus Latvijā pārsvarā interesē Jūrmala, festivāls "Jaunais vilnis", kas notiek šajā kūrortpilsētā, kā arī Jaunā gada sagaidīšana.

"Krievijā Jaunā gada un pareizticīgo Ziemassvētku laikā ir ļoti daudz brīvu dienu, kad ir visas iespējas kaut kur aizbraukt. Ne visi var atļauties doties kaut kur tālu, un tad viņi ļoti labprāt dodas pie saviem draugiem, radiem un paziņām uz Latviju. Krievijas tūrismu patiešām ļoti lielā mērā atbalsta šis radinieku un draugu tīkls. Te gan Latvijai būtu jāpadomā vairāk par transporta servisu, jo vilciens pašlaik ir neadekvāti dārgs, gandrīz vienā cenā ar lidojumiem. Par to tūrisma operatori sūdzas katru reizi, kad mēs tiekamies," norādīja Slūtiņš.

Krievijas tūristu piesaistē daudz kas atkarīgs no vīzu izsniegšanas ātruma, skaidroja LIAA pārstāvis, piebilstot, ka pēdējā gada laikā šie jautājumi tiek risināti labāk. "Pirmām kārtām to var skaidrot ar to, ka Latvija ir sākusi sadarboties ar kompāniju, kas savāc vīzu pieteikuma anketas un tās ievada elektroniski. Tas visu šo procesu padara daudz ātrāku. Uz Ziemassvētkiem konsulārajam dienestam tika norīkoti palīgā papildu cilvēki. Tomēr pirms tam vīzu izsniegšana tūrismu noteikti kavēja," pavēstīja Slūtiņš.

"Ja mēs salīdzinām attieksmi pret vīzu prasītājiem dažādu valstu vēstniecībās, jāteic, ka mums tas notiek ļoti stingri pēc visiem likuma burtiem. Tā dara ne visi, un tas laikam liecina, ka arī Eiropas Savienības ietvaros var rīkoties gan tā, gan tā. Piemēram, ļoti vienkārši esot saņemt Itālijas vīzas, arī Igaunijas vēstniecībā pēc visām starpvalstu problēmām esot vienkārši ideāla apkalpošana," klāstīja LIAA pārstāvniecības Krievijā vadītājs.

Viņš minēja, ka valda arī sava veida nesapratne starp Krievijas tūrisma operatoriem, kas ceļojumus uz Latviju izplata, un Latvijas tūrisma operatoriem, kas tos piedāvā. "Krievijas puse grib, lai tai tiek piedāvātas jau nokomplektētas ceļojuma paketes – ar skaidriem datumiem, piedāvājumu, kas tajās ietilpst, un cenām. Viņi grib, lai jau laicīgi ir definēts – Lieldienas ir tajos un tajos datumos, un šajā laikā Rīgā notiek tas un tas. Biļetes tiek rezervētas jau pusgadu un gadu iepriekš. Savukārt Latvijā bieži vien šāda informācija laicīgi nav dabūjama. Ja šāds laicīgs plānošanas darbs nav izdarīts, Krievijas operatori pārdod to produktu, par kuru šāda informācija ir zināma," skaidroja LIAA speciālists.

Komentāri (29)

oktaavs 07.01.2011. 20.19

Tūristi nav tie, kas rada problēmas. Viņi 9.maijā nevazājas apkārt ar Staļina bildi kaklā un netaisās šeit palikt uz mūžīgiem laikiem.
Tūrisms ir miljonus un miljardus nesošā industrija. Tas ir tas, kas mums patreiz tieši vajadzīgs.
Kad mūsu viesnīcu rindās vācieši ar itāļiem kausies par brīvajiem numuriem, tad varēsim raukt degunus un izvēlēties, ko laist un ko nelaist valstī.
Tagad jāizmanto maksāspējīgās publikas iespējas, cik vien var.

+8
-3
Atbildēt

1

    Kinskis > oktaavs 07.01.2011. 23.00

    tieši tā. starp citu, krievu tūristi ir apmēram 10% no viesnīcās nakšņojušo skaita, kamēr angļi ir tikai 5%. Tas ir 2reiz vairāk, taču negatīvā ziņā redzamāki ir angļi. un kas vēl – krievi ir vieni no retajiem, kas atbrauc ziemā un tādējādi palīdz viesnīcām izvilkt kluso sezonu. just business!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 08.01.2011. 14.18

Cik es esmu dzirdējusi no iepriekšējiem gadiem, tad nekādi ienākumi ne pašvaldībai ne valstij no “Jaunā viļņa ” neienāk!
iespējams, ka ienākumi ir viesnīcām un restorāniem, bet pat miljardieri atbrauc ar savām jahtām un tur paliek arī visi tēriņi. Bez tam pašvaldībai viss tas musors pēc koncertiem jāsavāc, bez tam kārtība jāuztur!
Man ļoti nepatīk, ka Jūrmalā ir šis Jainais vilnis. Ceru, ka Pauls vairs tajā nepiedalīsies un tas vilnis līdz ar to norims!
Par tūristiem, lai jau brauc, ja tiešām viņi neguļ savos kruiza kuģos vai pie radiem un paziņām, kas arī ir iespējams!

+4
-3
Atbildēt

3

    raimonds_bossltd > austrisv 08.01.2011. 15.18

    to Bet
    Ar sātanu slēdz līgumu tikai vienu reizi un uz visiem laikiem. To nevar darīt pa daļām, nevar atsaukt. Paulam atliek tikai baudīt priekšrocības, ko līgums viņam dod šai saulē. Daudziem citiem ir nesalīdzināmi mazāk paveicies un tie jau sen ir aizsaukti pie saimnieka, pat nepapriecādamies piecus, desmit gadiņus.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    egfoto > austrisv 14.01.2011. 15.53

    Tev laikam sajēga par dzīvi gaužām maza. Piedod neciešu cilvēkus, kas gudri runā par tēmām, no kurām pilnīgi neko nejēdz.
    Kā tev liekas, tie kruīza kuģi par velti stāv??? Viņi dienā par piestātni samaksā n reizes vairāk nekā, ja paliktu viesnīcā + vēl viss apaklpojošais personāls, kas atbrauc līdzi, degviela utt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > austrisv 08.01.2011. 16.10

    to BET
    Tieši tā – Munkevics pirms iebāšanas cietumā atzina, ka Jūrmalas pils. kase nejūt nekādu ieņēmumu pieaugumu no Jaunā viļņa.
    Visu piķi, ko iztērē sabraukušie, saņem puslegāli un pelēkajā zonā strādājošie restorāni un kafejnīcas. To taču VID varētu elementāri papētīt – vai jūlijā un augustā būtiski pieaug PVN, akcīzes un citu nodokļu ieņēmumi no Jūrmalas krogiemm, viesnīcām utt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 07.01.2011. 19.06

Krievijas tūristus pievelk “Jaunais vilnis” un Jaungads, bulli – sarkana lupata:)

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu