Gāzi Latvijai pārdos par 15% lētāk • IR.lv

Gāzi Latvijai pārdos par 15% lētāk

20
Foto: Lauris Vīksne, F64

''Latvijas gāze'' noslēgusi piegādes līgumu ar "Gazprom"

Akciju sabiedrība "Latvijas gāze" (LG) ir noslēgusi līgumu ar Krievijas kompāniju "Gazprom" par dabasgāzes piegādi, saskaņā ar kuru gāzes iepirkuma cena būs par 15% zemāka, informē biznesa portāls Nozare.lv.

Jaunā formula attieksies uz nākamo gadu, informēja LG preses sekretārs Vinsents Makaris. Ar cenas samazinājumu var rēķināties, ja gāzes cena strauji nekāps pasaules tirgū. Jau vēstīts, ka līdzīgu samazinājumu iepriekš prognozēja LG akcionāra SIA "Itera Latvija" vadītājs Juris Savickis.

Iepirkuma cena ir viens no faktoriem, kas nosaka tarifus. LG norāda, ka lielākā nozīme tarifos ir tieši iepirkuma cenai, kuru savukārt būtiski ietekmē naftas cena un valūtu attiecības. Patlaban abiem apstākļiem ir negatīva tendence, tādēļ dabasgāzes cenu ilgākā termiņā patlaban esot grūti prognozēt.

Jau ziņots, ka LG tarifu samazinājums ir gaidāms no nākamā gada sākuma. Tarifu aprēķinā ņemta vērā jaunā formula, sacīja Makaris.

Jāatgādina gan, ka 2011.gadā no 10% līdz 12% pieaugs samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, ko piemēro dabasgāzei, kā arī no 21% līdz 22% pieaugs pamata PVN likme. Savukārt no 2011.gada 1.jūlijā dabasgāzei mājsaimniecības un siltumapgādes vajadzībām tiks piemērota akcīze. Šie nodokļi palielinās gala tarifus.

Kā ziņots, nākamgad mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto apkurē, tarifi samazināsies par 7%, savukārt plītiņu lietotājiem – par 4%. Rūpnieciskajiem klientiem tiek prognozēts tarifu samazinājums vidēji par 5%.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība", JL) otrdien Maskavā iecerējis tikties ar "Gazprom" valdes priekšsēdētāju Alekseju Milleru.

Komentāri (20)

ciniits 15.05.2015. 00.35

>Pauls-Pāvuls. Jūsu rosinājums: „atmest visus kandidātus, kuri vecāki par 44 gadiem.”

Bet varbūt palūkoties, ko katrs no kandidātiem līdz 44 gadu vecumam paveicis? – un ja nu kāds, tikai 28 gadus vecs būdams, būtiski veicinājis EP rezolūcijas par Baltijas deokupāciju pieņemšanu? Tas, Jūsuprāt, būtu potenciālā kandidāta „+” vai „-„?

Tālāk. „Roberts Anspaks „neatzina okupācijas režīmus, pretojās tiem un atguva brīvību, 1990.gada 4.maijā”.”

Mums abiem būtiski atšķiras viedoklis par latviešu tautu. Jūs, šķiet, esat piemirsis pieminēt Pelši, Vosu, Rubiku, Klaucēnu un veselu varzu citu, kurus Jūs, kā redzams, uzskatāt par latviešu tautas reprezentantiem. Savukārt esiet tik laipns un ļaujiet citiem par latviešu tautas pārstāvjiem uzskatīt Gunāru Astru, Lidiju Lasmani-Doroņinu, desmitiem un atkal desmitiem disidentu, kuri savu pārliecību nemainīja arī Gulagā, kā arī tos simtus, kas pieņēma un palīdzēja uz kājām nostāties 41., 49. gadā deportētajiem bērniem, kuri izsūtījumā kļuva par bāreņiem, utt.

Bet, ja par allaž ēnā esošo Robertu Anspa(o)ku, tad (atgādinot Jūsu uzstāšanos Lielajā Ģildē) pats labi zināt, ka neba Egils Levits, bet gan Solvita Mežecka tolaik strādāja ĀM. Un arī pie DP stūres Levits it kā nekad nav bijis manāms.

Līdz ar to Jūsu mestais akmens nevis sasniedz mērķi, bet ieplunkšķ ne pārāk tīros dubļos.

Beigās „Mātriņš Bondars no visiem kandidātiem vislabāk orientētos Valsts prezidenta pienākumos, jo vadījis Valsts prezidentes Vairas Vīķes Freibergas kanceleju.” Ak vai, šo kanceleju vadīt bija gods arī varbūt Jums pazīstamajam Aivaram Zaķim…

+6
0
Atbildēt

2

    Andris Pauls-Pāvuls > ciniits 15.05.2015. 05.41

    Par disidentiem, tautu un 4.maija republikas preambulas pirmsākumiem “…„neatzina okupācijas režīmus, pretojās tiem un atguva brīvību, 1990.gada 4.maijā…” runājot, jau 24 gadus nepārspēts ir palicis Aleksandrs Mellēns. Īpaši iesaku NA jauniešiem un “uz barikādēm” bijušajiem bērniem! http://periodika.lv/periodika2-viewer/view/index-dev.html#panel:pa|issue:/p_003_xbrl1991n11|article:DIVL171|query:atkl%C4%81t%C4%81%20v%C4%93stule%20A.Mell%C4%93na%20v%C4%93stuli|issueType:P

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ciniits 16.05.2015. 11.21

    (c) s. Latviešu izdzīvošanas interesēs

    ir panākt līdzsvaru starp lielvarām

    un kļūt par «zelta akciju», te mums tā dē-

    vētā 5. kolonna var būt pat ļoti noderīga…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Austras koks 17.05.2015. 12.15

Arvien vairāk sāk likties, ka aitkopis Andris PP pats ir čekists – pastāvīgi nodarbojas ar ūdeņu duļķošanu.

+1
0
Atbildēt

0

Ivo 14.05.2015. 17.23

Andri,

darām tā, izstudē rūpīgi visu to informāciju, kas ir publicēta vēl vienā interneta vietnē, proti http://www.tautasforums.lv/, un tad uzraksti kādu komentāru, sarunājuši?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu