Krievijas bumbvedēji lido virs Baltijas • IR.lv

Krievijas bumbvedēji lido virs Baltijas

31
Evija Trifanova, LETA

Nesaņemot identifikācijas ziņu, nedraudzīgā žesta dēļ gaisā paceļas NATO iznīcinātāji

Pirmdien pēcpusdienā divi Krievijas bumbvedēji lidojuši virs Baltijas jūras starp Liepāju un Ventspili, un, tiem neatsaucoties uz pieprasījumu sevi identificēt, gaisā pacēlušies NATO iznīcinātāji, ziņo aģentūra BNS.

Bumbvedēji "SU-24" pirmdien ap plkst.17 atradušies virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie NATO gaisa telpas un nav sevi pieteikuši. "Tas nav draudzīgs žests," pauž aizsardzības ministra biroja vadītājs Airis Rikveilis. Tāpēc no Zokņu bāzes Lietuvā pacēlušies divi ASV iznīcinātāji.

Kā stāstījis aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS): "Lidmašīnas tuvojās, un mēs tās gribējām identificēt, taču piloti neizgāja uz sakariem un atteicās komunicēties. Bet incidents beidzās, jo tās lidmašīnas ir aizlidojušas." Par turpmāko rīcību Lieģis BNS izteicās izvairīgi, jo par incidentu vēl nav pietiekamas informācijas. Kad tāda tiks saņemta, tālākie soļi tikšot saskaņoti ar Ārlietu ministriju.

Savukārt Ārlietu ministrija informāciju par notikušo vērtēs kopā ar Aizsardzības ministriju, atbildīgajām NATO institūcijām un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, informēja ārlietu ministra Aivja Roņa biroja vadītāja Ilze Milta. Pēc informācijas analīzes tiks lemts par turpmāko rīcību, tostarp iespējamo notas nosūtīšanu Krievijai.

Aizsardzības ministrs pagaidām nesaskata incidenta saistību ar pirmdien Ādažos atklātajām starptautiskajām mācībām "Sabre Strike 2011", kurās piedalās NATO partneri. "Tā ir spekulācija. Man nav informācijas, ka būtu kaut kāda saistība ar šīm mācībām," sacīja Lieģis, paužot gandarījumu par sabiedroto operatīvu patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Latvijas.

"Sabre Strike 2011" piedalās vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un ASV. Tās ir lielākās mācības kopš Latvijas iestāšanās NATO. Militāro mācību scenārijs, kurš balstīts uz izdomātiem notikumiem, paredz sagatavot un pilnveidot Baltijas valstu un ASV bruņoto spēku vienību gatavību dalībai NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā Afganistānā.

Komentāri (31)

andrisskrastins 18.10.2010. 19.35

Domāju, ka tas bija mājiens mācību sakarā. Taču laika sakrišana ar VD paziņošanu par SC neņemšanu valdībā nevarēja būt labāka – zemteksts sazvērestību teorijām garantēts :)

+16
-1
Atbildēt

0

Guncītis 18.10.2010. 19.52

ļurbanovičs visu laiku čukstēja – ja sc neņems valdībā, virs Latvijas lidos krievu bumbvedēji.

+14
0
Atbildēt

0

photocom 18.10.2010. 20.27

Varonīgie puķina ērgļi

centram saglasij

sveikas māj

niluša – deržisj !
:))

+14
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu