Trešdienas rītā smogs Maskavā tikpat kā nav manāms • IR.lv

Trešdienas rītā smogs Maskavā tikpat kā nav manāms

21
AFP/LETA

Nedēļas otrajā pusē varētu mitēties arī neierastais karstums

Trešdienas rītā gaiss Maskavā kļuvis ievērojami tīrāks, un smogs vairs tikpat kā nav manāms, ziņo LETA-NEWSRU.COM. Tāpat Krievijas galvaspilsētas ielās vairs nav jūtama deguma smaka.

Situācija Maskavā nedaudz uzlabojusies jau pirmdienas vakarā, kad oglekļa monoksīda koncentrācija gaisā bija divas reizes mazāka par pieļaujamo līmeni. Kā vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", otrdienas rītā smogs vēl vairāk samazinājies un oglekļa monoksīda koncentrācija sarukusi pat zem normas.

Tikmēr sinoptiķi prognozē, ka nedēļas otrajā pusē varētu mitēties arī neierastais karstums. Ceturtdien un piektdien Maskavas apkaimē gaidāms mākoņains laiks, nokrišņi un iespējams arī pērkona negaiss. Gaisa temperatūra naktī Maskavā varētu noslīdēt līdz 19-21 grādam pēc Celsija, bet dienā tā tiek prognozēta robežās no 32 līdz 34 grādiem.

Kā jau vairākkārt ziņots, neierastā karstuma un savvaļas ugunsgrēku dēļ Maskavu gandrīz divas nedēļas bija pārņēmis smogs un deguma smaka, ievērojami apgrūtinot pilsētas iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas un radot bažas par sabiedrības veselību.

Kā liecina varasiestāžu šonedēļ publiskotie dati, karstuma viļņa un smoga ietekmē ik dienu mirušo skaits Maskavā gandrīz divkāršojies.

Komentāri (21)

Jānis Blumbergs 11.08.2010. 11.21

Super, prieks lasīt!

+2
0
Atbildēt

0

ligucim 11.08.2010. 13.01

Nu re, atlika tik mūsu pižarniekiem sajost jostas…un Maskavā gaiss tīrs :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu