Karstums Krievijā var ievērojami kaitēt ekonomikai • IR.lv

Karstums Krievijā var ievērojami kaitēt ekonomikai

10

Maskavas iedzīvotājiem patvērumu no karstuma piedāvā bezmaksas kino seansos

Zaudējumi, kas Krievijā radušies pēc vairāk nekā mēnesi ilgstošā pārmērīgā karstuma un tam sekojošajiem ugunsgrēkiem, varētu veidot aptuveni 450 miljardus rubļu (8,01 miljardu latu), atsaucoties uz laikrakstu "Kommersant", ziņo LETA.

Laikraksts atsaucas uz finanšu kompāniju HSBC un "Uralsib" analītiķiem, kuri prognozē, ka šīs dabas stihijas dēļ Krievijas ekonomikas pieauguma temps varētu palēnināties par 1%.

Jau tagad zināms, ka oficiālā graudu ražas prognoze šim gadam samazināta līdz 60-65 miljoniem tonnu, bet zaudējumi graudu eksporta īslaicīgā aizlieguma dēļ veidos aptuveni trīs miljardus ASV dolāru (1,5 miljardus latu).

Krievijas valdība pirmdien paziņoja, ka situāciju ar mežu ugunsgrēkiem izdevies stabilizēt deviņos reģionos centrālajā Krievijas daļā un Volgas apriņķī, turklāt piecos no šiem reģioniem piesārņojums praktiski jau likvidēts. Jaunākie dati liecina, ka ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši 52 cilvēki. Bez pajumtes palikuši vairāk nekā 3500 cilvēku, bet 12 reģionos nodegušas 1940 mājas.

Maskavas Kultūras departaments karstuma izmocītajiem pilsētas iedzīvotājiem līdz piektdienai piedāvā bezmaksas kino seansus un ūdeni, ziņo LETA-NEWSRU.COM. Kinofilmas tiek demonstrētas septiņos valsts kinoteātros. "[Kinoteātros] tiks nodrošināti komfortabli apstākļi, lai [cilvēki] par velti varētu skatīties jaunas mākslas filmas, skatītājiem tiks izdalīts bezmaksas dzeramais ūdens," informēja pilsētas administrācijas pārstāvis.

Komentāri (10)

photocom 11.08.2010. 00.13

Divi krievu aņuki pa meža ugunsgrēku tēmu

Aрабские террористы угнали российскую тучу в Пакистан.

Мюллер спрашивает:

— Штирлиц, от вас отчетливо несет дымом… вы опять курили в прихожей
канцелярии фюрера?!
— Что вы, партайгеноссе! Я давеча ездил в Москву, семью повидать.

… ответил Штирлиц и подумал, – А не сболтнул ли я чего лишнего?..

+4
-1
Atbildēt

0

mary75 10.08.2010. 22.25

Par tiem graudiem es dzirdēju tādu versiju, ka tas aizliegums graudus eksportēt pieņemts tikai lielo graudu uzpircēju firmu interesēs, jo , ja graudus nedrīkst eksportēt, Krievijai pašai graudu būšot stipri par daudz, ar visu sausumu, jo krievija patreiz esot trešais vai ceturtais graudu eksportētājs pasaulē, un, zemnieki un laiksaimnieki būs spiesti nolaist graudu cenas.
Kad uzpircēji pa lēto uzpirks tos graudus, tad aizliegumu eksportēt atcels, un tie tos graudus pa dārgo pārdos, bet, lauksaimnieki paliks mīnusos.
Un ar to aizligumu Krievija var pazaudēt arī kādu daļu no eksporta tirgiem, jo principā pasaulē graudu pietiek un esot lielas rezerves.

+3
0
Atbildēt

0

Arija Saleda 11.08.2010. 08.08

nezi vai, jo krievijas centrālajā daļā ir sauss un raža maza. Kā arī ir baigais blakusefekts paredzot trūkumu visa Pasaule steidz iepirkt graudus jau tagad un ja nu krievi pēkšņi sāk eksportu nevar zināt kas notiks ar cenu, tā visticamāk novelsies lejā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu