Staķe gatava dalīt Rojas novadu • IR.lv

Staķe gatava dalīt Rojas novadu

25

Pašvaldību lietu ministre guvusi pārliecību, ka Rojai un Mērsragam “jāļauj šķirties”

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS), trešdien tiekoties ar Rojas novada deputātiem, secinājusi, ka pašvaldība ir gatava administratīvās robežas grozīšanai, izveidojot atsevišķus Rojas un Mērsraga novadus.

Kā informē ministrijā, tikšanās laikā ministre ar Rojas novada deputātiem vienojās, ka šīs nedēļas laikā ministrijā tiks iesniegta papildus nepieciešamā informācija par pašvaldības iestāžu un institūciju turpmāko darbību Rojas novada sadalīšanās gadījumā.„Tiklīdz Rojas novada dome iesniegs pēdējos precizējumus par nošķirtu Rojas un Mērsraga pašvaldību darbības uzsākšanu, esam gatavi sniegt atzinumu Saeimai, norādot, ka jaunveidojamie novadi gatavi uzsākt darbu jau nākamā gada 1.janvārī,” norāda ministre.

Izvērtējumu par Rojas novada  pašvaldības sadalīšanās iespējām Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai turpmāka lēmuma pieņemšanai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) iesniegs līdz  20.augustam.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija secināja, ka jautājuma izlemšanai pēc būtības nepieciešama papildus informācija par pašvaldību turpmāko darbību, tādēļ aicināja novadu iesniegt sadalīšanās plānu. Rojas un Mērsraga sadalīšanas jautājums tiks skatīts kā atsevišķs likumprojekts, par kuru priekšvēlēšanu gaisotnē varētu būt karstas debates no novadu reformas atbalstītāju un pretinieku puses. Jautājumu sarežģī arī tas, ka Rojas novads bija saņēmis valsts dotāciju par apvienošanos.

Komentāri (25)

sarma bolsteine 05.08.2010. 01.24

Vai tomēr izlemšanu nevjadzētu uzticēt ptofesionāļiem?

+1
0
Atbildēt

1

    Ieva > sarma bolsteine 05.08.2010. 01.32

    Nē, tantuki nav jādiskriminē!
    Un ja Tu domā pat Reģiem, tad Dagnija ne par neko neatbildēja, neko nezin un par neko neatbild..

    0
    0
    Atbildēt

    0

Heinrihs Roginskis 05.08.2010. 15.08

Nesaprotu,vai naudas par daudz ka nezin kaa teereet,vai jaateelo ka straadaa un dara kaut ko.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu