Rīgas 2.slimnīcā elektrība atjaunota • IR.lv

Rīgas 2.slimnīcā elektrība atjaunota

26
Mārtiņš Zilgalvis, F64

"Latvenergo": slimnīcas transformators no ierindas izgāja karstuma dēļ

Rīgas 2. slimnīcā trešdien pēcpusdienā atjaunota elektroenerģijas piegāde, atsaucoties uz “Latvenergo” informāciju, ziņo BNS. Karstuma dēļ bija sabojājies transformators un slimnīca palika bez elektrības.

Līdzšinējais transformators sabojājās karstuma dēļ un tas vairs nebija atjaunojams, skaidro "Latvenergo". Uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" stāstīja, ka tehniskā problēma sākusies, kad karstuma dēļ transformatorā noplūda eļļa, kas uzkarsa un vēl vairāk veicināja turpmāku eļļas noplūdi.

Slimnīcas pārstāvis laikā, kad slimnīca palika bez elektrības, situāciju raksturoja kā traģisku. "Ātro palīdzību mēs nevaram uzņemt, piecas operāciju zāles ir apstājušās, pacienti ir palikuši uz galdiem," iepriekš BNS stāstīja slimnīcas Saimnieciskās daļas vadītājs Varis Spariņš.

Slimnīcā tagad uzstādīts jauns transformators, tomēr Siksnis pauda izbrīnu, kādēļ slimnīca divu gadu laikā nav radusi iespēju izveidot dubulto enerģijas piegādi.

"Rīgas 2.slimnīcas elektroapgādē steidzami uzlabojumi jāveic elektroapgādes divpusējā nodrošināšanā. „Sadales tīkls” pirms vairākiem gadiem izbūvējis papildu alternatīvu elektrolīniju ārstniecības iestādes apgādei, taču 2.slimnīcas tehniskais personāls nav veicis transformatora pieslēgumu, kas savienotu dziednīcas ēku ar šo elektroietaisi," uzsvēra Siksnis.

 

Komentāri (26)

garausiitis 14.07.2010. 16.42

Kaut kā dzirdēju ,ka Latvijā ir iepirktas iekārtas vairumā, kas dažās valstīs ir bezmaz 1 eksemplārā, bet , ka nav avārijas ģenerātora – tas ir unikāli…

+12
0
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 14.07.2010. 18.31

Ja to štrunta ģeneratoru varētu piepirkt no Japānas, caur ofšorsalu, kāda citrona vērtībā pa gab, tad tādi jau sen būtu katrā feldšerpunktā.A tā, ies pa sīkumiem ķēpāties,varkas nekādas.
Interesanti, vai par šo murgu kāds atbildēs, vai iztiks kā parasti ar pļāpām par normatīvajiem aktiem,likumdošanas trūkumiem, uc. gaisa tricināšanu.

+9
0
Atbildēt

1

Tane-Dane 14.07.2010. 16.37

Bet kas tā par slimnīcu, kurā joprojām nav avārijas ģenerātora un var palikt pieci slimnieki uz galda!?

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu