Katoļu arhibīskapu iesvētīs luterāņu dievnamā • IR.lv

Katoļu arhibīskapu iesvētīs luterāņu dievnamā

12
Latvijas Romas katoļu baznīca

Unikālais lēmums pieņemts Rīgas Doma pietiekamā izmēra un baznīcas vienotības dēļ
Nākamo katoļu arhibīskapu – Jāņ Pujata pēcteci Zbigņevu Stankeviču – augstajā amatā iesvētīs luterāņu katedrālē Rīgas Domā, sestdien vēsta laikraksts "Diena".
Tas uzskatāms par unikālu gadījumu, taču šādam lēmuma ir pamatojums, skaidrojis pats Stankevičs. Parasti Rīgas katoļu ahidiecēzes arhibīskapa iesvētīšanai izmantotā Svētā Jēkaba katedrāle ir par mazu šādam notikumam, turklāt Doma baznīca līdz reformācijai vienojusi visus latviešus. Šajā dievnamā atrodas Latvijas pirmā apustuļa un bīskapa Svētā Meinarda kaps, kā arī baptistērijs no Ikšķiles, kur notikusi pirmā latviešu kristīšana. Doma baznīcā 1993.gadā ekumēniskajā dievkalpojumā piedalījies arī Romas pāvests Jānis Pāvils II.
"Ir vēlēšanās arī turpmāk sadarboties ar luterāņiem ekumēniskajā jomā," uzsvēra Stankevičs, kurš patlaban devies uz Poliju iegādāties nepieciešamo atribūtiku un apģērbus jauno amata pienākumu veikšanai, jo Latvijā tādu neesot.
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags stāstījis, ka katoļu bīskapi ir iesvētīti luterāņu baznīcās arī citur. Iemesls visos gadījumos ir viens un tas pats – vajadzība pēc atbilstīgas telpas. "No šī fakta nav jāizdara nekādi tālāki secinājumi," uzsvēris arhibīskaps.
Svinīgā jaunā arhibīskapa iesvētīšanas ceremonija notiks 8.augustā plkst.15.

.

Komentāri (12)

nikolajs0305 11.07.2010. 11.17

patīkami jaunumi. un tiešām konfesijas taču ir cilvēku izdomājums.

0
0
Atbildēt

0

ronalds_vuskans 10.07.2010. 19.46

Dievs ļaudis pa konfesijām nešķiro…

0
0
Atbildēt

0

snjuu 10.07.2010. 17.01

Būtībā jau forši.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu