Munkevicu un Pīrantu apsūdz kukuļdošanā • IR.lv

Munkevicu un Pīrantu apsūdz kukuļdošanā

30
AFP/LETA

KNAB savāktie pierādījumi iespējamiem vainīgajiem draud ar cietumsodu
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai šā gada maijā sāktā kriminālprocesa materiālus par 5000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu un viņa partijas biedru, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu.
Abi kopš aizturēšanas atrodas apcietinājumā. Viņus rosina saukt pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma (KL) 323.panta 2.daļas par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, informē KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.
KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka aizdomās turētie mēģināja nodrošināt viņiem labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs. Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots – mēģinot panākt vēlamo lēmuma rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots 5000 latu kukulis.
KL 323.panta 2.daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.
Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. 20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics – arī gāzts no mēra amata.

.

Komentāri (30)

juhans 02.07.2010. 08.48

Raksta nosaukums var radīt pārpratumus. Eitanāzijas pretinieki parasti šādi mēdz apsaukāt ārstus, kuri piedalījušies cilvēku moku izbeigšanā.

0
0
Atbildēt

0

Kamīns, #8 01.07.2010. 22.00

Izklausās pārāk maigs sods par nodarīto…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu