Kastēns: Latvijas Radio 2 varētu privatizēt • IR.lv

Kastēns: Latvijas Radio 2 varētu privatizēt

13
Lita Krone, LETA

NRTP: valdībai jāpasaka, vai tā ir par vai pret LR2 nodošanu koncesijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC) otrdienas komisijas sēdē, apspriežot Latvijas Radio 2 (LR2) nākotni, rosināja apsvērt ideju šo kanālu nodot privatizācijai, lai vairs nebūtu problēmu. "Tas ir labs ilgtermiņa risinājums," viņš piebilda.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis savukārt aicināja FM nemocīt radio. "Ja nav naudas, laidiet taču radio vaļā. Ir divas versijas – vai nu iedot tos 280 tūkstošus, vai arī skaidri pateikt, ka naudas nebūs.. Ir nomērdēts bada nāvē populārākais radio [LR2]," sacīja Brigmanis.

Pēc viedokļu apmaiņas komisija vienojās pie šā jautājuma atgriezties, kad valdība būs pieņēmusi lēmumu, vai tā atbalsta vai noraida LR2 nodošanu koncesijā. "Valdība nepateica ne jā, ne nē, tikai iedeva naudu," komisijas sēdē sacīja Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece. Kā zināms, valdība ir piešķīrusi 183 tūkstošus latu LR2 darbības nodrošināšanai 2010.gadā.

LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts parlamentāriešus informēja, ka nākamgad LR2 darbības nodrošināšanai nepieciešami 280 384 lati. "Es aicinu vērsties pie Ministru kabineta, lai saņemtu atbildi, vai koncesija ir atbalstāma vai nē.. Arī nē lēmums nav kaps," viņš sacīja.

Komentāri (13)

raimonds_bossltd 01.06.2010. 13.57

Nevajadzēja speciāli Kastrēnam izveidot Divkopienu veicināšanas un Baštikam bērnu andelēšanas ministrijas un problēmu ar finansēm nebūtu.

+6
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 01.06.2010. 14.28

es gan klausos Radio 2..īpaši no rītiem pēc deviņiem, kad radio 1 parādās LNT čirkainais ar savām “asprātībām” un pamācībām..pēc tam ap 11 slēdzu atpakaļ uz radio 1..un tad ap 15.00 – 16.00 uz radio 2..jo māmiņu klubs arī ir nepanesams manai emocionālajai ausij :D P.s. Kastēns gan labāk varēja padalīties iespaidos par zaķiem vai paspīdēt ar jaunu mobiļņiku

+3
0
Atbildēt

0

Inese Birzniece 01.06.2010. 18.28

Jā, Kastēn- nodot, tieši nodot privatizēšanai- vislabāk ļeģajeva bandai! Tas būtu tavs un tev līdzīgo sapnis. Ja pēc oktobra nekas nemainīsies, tad tiešām jāķeras pie mēslu dakšām.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu