Iluzionisti, krāpnieki un triku meistari • IR.lv

Iluzionisti, krāpnieki un triku meistari

24
Teiksma Briede, f64

Piektdien, 28. maijā Rīgā sākas starptautiskais iluzionistu festivāls "Abrakadabra"

Starptautiskajā iluzionistu festivālā "Abrakadabra”, kas Rīgā norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, viesosies slavenākais Amerikas krāpnieku atmaskotājs, kas atklās dažādus krāpniecības trikus, ziņo aģentūra LETA.

Ikviens interesents, kurš iepriekš pieteiksies, 28.maijā varēs piedalīties Rīgas Kongresu nama Mazajā zālē paredzētajā seminārā "Mistērija un zinātne", kura laikā dalībniekiem tiks atklāti dažādi krāpniecības triki, kurus izmanto neīstie pareģi, garu izsaucēji un citi pārdabisko spēku sludinātāji.

Šis seminārs būs noderīgs ne tikai iluzionisma interesentiem, bet arī policistiem, psihologiem, sociologiem, kā arī citiem. Seminārā vietu skaits ir ierobežots, tādēļ dalība jāpiesaka savlaicīgi, rakstot vēstuli uz adresi "[email protected]".

Rīgas Kongresu namā 28.maijā un 29.maijā festivālā "Abrakadabra" uzstāsies iluzionisma zvaigznes no Lasvegasas, Beļģijas, Argentīnas, Dānijas, Krievijas un citām valstīm, lai skatītājus priecētu ar krāšņiem iluzionisma numuriem.

Viena no spožākajām festivāla zvaigznēm būs iluzionists no Lasvegasas Džefs Makbraids, kurš ir gan viens no titulētākajiem, gan pieprasītākajiem Lasvegasas iluzionistiem.

Ekstrēmo iluzionismu šā gada festivālā, līdzīgi kā pagājušajā gadā, pārstāvēs Beļģijas mākslinieks Ārons Krovs, kurš demonstrēs jaunu, nervus kutinošu numuru "Bulta".

Dāniju festivālā "Abrakadabra" pārstāvēs iluzionists Joahims Soldbergs, ar teatralizētu priekšnesumu uzstāsies viesi Brando un Silvana no Argentīnas, Krieviju pārstāvēs iluzionists Bastrakovs, kurš savos priekšnesumos apvienojis krievu folkloru ar maģiju, kā arī viņa dēls Bastrakovs juniors, kurš skatītājus pārsteigs ar komiskā iluzionisma priekšnesumiem.

Ar trīs gadus slīpētu un kopā ar Enriko Pecolli iestudētu programmu festivālā uzstāsies arī iluzionists Mants no Lietuvas, kurš ir Pecolli māceklis. Ar programmu, kas būs skatāma arī Latvijā, Mants piedalījies jau dažādos čempionātos, iegūstot arī pirmo vietu.

Ar savām zināšanām lekcijās un meistarklasēs dalīsies Lasvegasas zvaigzne Makbraids, bet ar mikromaģiju un kāršu trikiem iepazīstinās dāņu meistars. Savas zināšanas popularizēs arī citi festivāla dalībnieki.

Festivāla atklāšana šogad notiks 27.maijā Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti".

Tāpat ikvienam interesentam Rīgas Kongresu nama vestibilā būs iespēja aplūkot ekspresizstādi "Latvijas iluzionisma attīstības vēsture Rīgas cirkā un ārpus tā", kas tapusi sadarbībā ar Rīgas cirka direktori Lolitu Lipinsku un Latvijas Sporta muzeja galveno speciālisti Ritu Apini. Izstādes apmeklētāji varēs uzzināt gan interesantas vēsturiskas lietas par Latviju un iluzionismu, gan arī aplūkot dažādus rekvizītus.

Ar pilnu starptautiskā iluzionistu festivāla  "Abrakadabra" programmu var iepazīties festivāla mājaslapā "www.abra-kadabra.lv".

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu