Muciņš: centralizēti iepirkumi nemazinātu korupciju • IR.lv

Muciņš: centralizēti iepirkumi nemazinātu korupciju

9
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Veselības ministrija atteikusies no solītajiem centralizētajiem būvdarbu iepirkumiem

Lai arī pēc kukuļošanas skandāla Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā iepriekšējā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) solīja būvniecības iepirkumus veselības aprūpes sistēmā turpmāk veikt centralizēti, Veselības ministrija (VM) no šīs ieceres ir atteikusies, intervijā Ir.lv atzina VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Kā skaidroja Muciņš, VM no centralizētiem iepirkumiem atteikusies tāpēc, ka tad būtu jāizveido papildus desmit štata vietas Veselības norēķinu centrā, kam bija plānots uzdot iepirkumu organizēšanu. Turklāt Muciņš šādu risinājumu neuzskata par lietderīgu korupcijas mazināšanai veselības aprūpes sistēmā.

Valsts sekretārs informē, ka viens konkurss tomēr veikts centralizēti. “Bija Austrumu slimnīcai siltināšanas iepirkums, kuru pārcēla uz Veselības norēķinu centru, bet praktiski tā jebkurā gadījumā bija vēl viena institūcija, jo jebkuras vissīkākās detaļas bija jāsaskaņo ar īsto pasūtītāju. Veselības norēķinu centram nav nekādas kapacitātes, zināšanu spējas kvalificēti iepirkt lielu ēku siltināšanas projektus. Formāli tā komisija bija tur, bet visus jautājumus Veselības norēķinu centrs pārsūtīja slimnīcai, tā uzrakstīja atbildi un sūtīja atpakaļ,” stāsta Muciņš.

“Manuprāt, tas nav lietderīgi. Pašlaik es domāju un strādāju pie citiem variantiem, kā mēs varam novērst iespējamos interešu konfliktus šajos konkursos,“ informēja amatpersona.

Plašāku interviju ar Muciņu tuvākajā laikā lasiet Ir.lv sadaļā “Skats”.

Komentāri (9)

disassociative 14.05.2010. 16.13

Korupciju iepirkumos mazinātu sekojošas lietas:
1. Likumu izmaiņas, kas nodrošinātu korumpantiem garantētu restotu lodziņu un mantas konfiskāciju;
2. Nulles deklarācijas.

+5
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 14.05.2010. 16.04

Vienkārši vajag kontroles mehānismu šī brīža ierēdniecības ietvaros. Centralizēti arī nav īsti labi – korupcijas risks vēl lielāks.

+2
0
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 14.05.2010. 16.07

Muciņam piemīt gars runāt tiešu valodu, ja tā turpinās tālu tiks. Tiešā nozīmē.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu