Eduards Pāvuls, skolnieks • IR.lv

Eduards Pāvuls, skolnieks

5
Ieva Alberte

Esiet pazīstami – Eduards Pāvuls! 17 gadu vecs, dzīvo Ziepniekkalnā, mācās Rīgas Angļu ģimnāzijā 11a.klasē un spēlē basketbolu. Atradu viņu portālā draugiem.lv, kad kādu vakaru iedomājos uzmeklēt cilvēkus ar leģendāriem vārdiem

Sarunājamies Dailes teātra kafejnīcā. Līdzās pusdienojošie Gunārs Placēns un Juris Žagars pajautā, vai ir radniecība ar mūžībā aizgājušo aktieri. Tieši to Eduardam vaicā visbiežāk. «Reiz tētis aizrakstīja Pāvulam vēstuli un pastāstīja par sakritību. Gribēja uzzināt, vai esam radinieki, taču aktieris neatbildēja,» stāsta Eduards. Drīzumā izpētīs pats, jo bioloģijā būs jāveido ciltskoks.
Pie vārda tika, pateicoties vecvecmammai. Viņas dēls Eduards, ne Pāvuls, krita karā. Vecvecmamma savai meitai Annai, Eduarda vecmammai, vairākkārt bija teikusi – ja tev būs mazdēls, dod viņam vārdu Eduards kā piemiņu. Tolaik vecmamma nezināja, ka dzimtā ienāks Pāvulu uzvārds. Kad piedzimis pirmais mazdēls («Es esot piedzimis laimes krekliņā,» Eduards iestarpina), viena no vārda versijām bijusi Kārlis. Tomēr vecmammas spiediens bijis spēcīgs. «Viņai arī patika Pāvuls kā aktieris, pati savulaik nedaudz nodarbojusies ar aktiermākslu. Viņa tiešām ir aktrise, nemitīgi spēlē.» Eduarda brālis ir Visvaldis, māsa – Katrīna, jo vārdu došanā tētis iedvesmojies no savas sirdslietas – vēstures.

Ikdienā Pāvuls vārdu neizjūt kā nastu. To padzirdot, parasti par iespējamo radniecību pajautā vecāki cilvēki, piemēram, ārsti. Skolā tikai reizi klasesbiedri zīmīgi atskatījušies, jo rādīta filma ar Pāvulu galvenajā lomā. Nē, tomēr divas reizes Eduards esot sajuties neomulīgi: kad kioskā ieraudzījis žurnālu, uz kura vāka rakstīts: «Miris Eduards Pāvuls.» «Skatīties uz to bija vienkārši drausmīgi.» Otrā reize: kad koncentrējies soda metienam basketbolā, kāds zālē iesaucies: «Mirsti, Pāvul!» Tomēr iemetis.
Basketbolu viņš spēlē no 2.klases. «Tā ir uzvaras garša. Un, ja vēl spēle iet no rokas, zāle auro!» Eduards spēlē divos klubos: vienā ar 8.numuru – kā Kobem Braientam jaunībā, otrā – Maikla Džordana 23.

Labprāt apmeklē teātri. Nesen bijis Dailē, Nacionālajā. Labprāt teātri skatītos biežāk, aizietu arī uz Jauno Rīgas teātri, ja vien biļetes būtu lētākas. Jāizvēlas – naktsdzīve klubā vai izrāde. Lai arī Eduardam 18 paliks vasarā, iegādāties alkoholiskos dzērienus klubos neesot problēmu. Ko domā par basketbolistu elites neseno skandālu un sodīšanu? «Atbalstu. Viņi ir jauno basketbolistu paraugs.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu