Spīķeru nakts Rīgā un Siguldā • IR.lv

Spīķeru nakts Rīgā un Siguldā

32

Šodien, 30.aprīlī Rīgā un Siguldā norisināsies kino un mūzikas kino un mūzikas salidojums “Spīķeru dokumentālā nakts

30. aprīlī Siguldas un Rīgas iedzīvotājiem tiek piedāvāta unikāla kino un mūzikas programma. 

Starptautiskajā dokumentālā kino projektā “15 Young By Young” no plkst. 19.00 līdz pat 04.00, visas nakts garumā, norisināsies kino un mūzikas salidojums “Spīķeru dokumentālā nakts”. Rīgā pasākums notiks radošajā Spīķeru kompleksā – “Dirty Deal”, “Kim?” un “Meta Kafe”- savukārt Siguldā – kinoteātrī “Kino Lora” un mūzikas klubā “Aparjods”.

Kino un mūzikas nakts laikā tiks piedāvātas trīs kino programmas: dokumentālā kino programma “Āmurs un Auseklītis” (“kim?” Rīgā un “Kino Lora” Siguldā), projekta “15 Young By Young” jauno režisoru no 15 postpadomju valstīm filmu programma un studentu filmu programma no Latvijas Kultūras akadēmijas, Krievijas kino skolas VGIK un Eiropas kino skolām (“Dirty Deal Rīgā” un mūzikas klubā “Aparjods” Siguldā).

Filmu programma “Āmurs un auseklītis” ir reta iespēja redzēt tādas nozīmīgas un aizraujošas filmas no laika, ar kuru Latvijas dokumentālais kino joprojām ir slavens, kā Ivara Selecka “Sieviete, kuru gaida?”, “Meklēju vīrieti”, Jura Podnieka “Mēs”, Ulda Brauna “235000000”. Kā arī mūsdinās reti izrādītas filmas – Artas Bisenieces “Rīga.10 gadus pēc…”, un Sandra Jūras “Atrasts Amerikā”. 

Visas kino un mūzikas nakts garumā muzicēs mūziķi –  Kārlis Kazāks (“Dirty Deal” Rīgā), “Astro’n’out”, Goran Gora (mūzikas klubā “Aparjods” Siguldā) un citi. 

Pasākuma dīdžeji būs parūpējušies par īpašām mūzikas pērlēm no piecpadsmit bijušo padomju republiku pēdējo gadu mūzikas aktualitātēm. 

Izstāžu zāle “kim?” skatītājiem būs atvērta līdz pusnaktij. Tajā šobrīd var apskatīt trīs svaigas izstādes – Paula DeMarinisa izstādi „Ziņnesis”, Ārona Šūmana izstādi „Reiz Rietumos” un latviešu mākslinieku darbu izstādi „Cēloņi un sekas”.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu