Valdībai knaps kvorums • IR.lv

Valdībai knaps kvorums

28
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Vairāku ministru prombūtnes vai slimības dēļ kabineta sēdē otrdien piedalās vien seši ministri

Lai valdības sēdes varētu notikt, tajās jāpiedalās vairāk nekā pusei jeb septiņiem Ministru kabineta (MK) locekļiem, un otrdien vairāku amata vīru prombūtnes vai slimības dēļ valdībā kopā ar premjeru strādāja vien seši ministri, novēroja Ir.lv.

Demisionējušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) valdības sēdi kavēja, jo bija ceļā no komandējuma Luksemburgā. Viņa pienākumus pildīja vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš vienlaikus pilda arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) valdības sēdē nepiedalījās, jo ir slims. Viņa pienākumus pilda finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) valdības sēdē nepiedalījās, jo ir komandējumā Austrijā. Viņa pienākumus pilda kultūras ministrs Ints Dālderis.

Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) ir komandējumā Maskavā, tāpēc nevar piedalīties valdības sēdē. Viņa pienākumus pilda izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Kad kāds no atnākušajiem ministriem uz īsu brīdi pameta valdības sēžu zāli, kvorums sēdē netika nodrošināts, novēroja ir.lv.

Komentāri (28)

www.vecamate.lv 27.04.2010. 17.03

Būtu interesanti kādreiz uzzināt,ko dod šie neskaitāmie komandējumi.Luksemburga,Austrija,Maskava.. tur kaut kas jēdzīgs ar sauso atlikumu Latvijai notiek, vai vnk visādu fondiņu rīkotas kafijas strēbšanas polittūristiem?..

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 27.04.2010. 14.24

Ja ierēķina ZZS, tad nu jau saeimā ir 51 balss, bet tie jau veci rēķina, kurus izmainīja balsojums par Maizīti, jo cik var redzēt, tad lembis jau ir pretējā pusē un ZZS vairs de facto nav valdībā, bet ir tikai de jure. Interesanti, vai atkal atkārtosies scenārijs kā ar TP jebšu lembim vēl neatļaus iziet ar savu biznespartiju no valdības!????

+1
0
Atbildēt

0

Silvija Adijāne 27.04.2010. 13.29

Well,

Valdībai, saskaņā ar Maizīša balsojumu, vispār ir kādas 47 – 48 (maybe) balsis…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu