“Pilsoniskajai savienībai" savi ministru kandidāti • IR.lv

“Pilsoniskajai savienībai" savi ministru kandidāti

41
Evija Trifanova, LETA

Trijiem vakantajiem valdības amatiem partija nosauc Kristovski, Čepāni un Rīgas domes deputāti Antru Sakni

Partija "Pilsoniskā savienība" (PS) nosaukusi kandidātus visiem trijiem vakantajiem ministru amatiem, vēstī aģentūra LETA. Tie vienlaikus ir nozaru profesionāļi un spilgti politiķi, kas stiprinātu valdību un palīdzētu tai gūt sabiedrības atbalstu, norādīts PS izplatītā paziņojumā.

Ārlietu ministra amata kandidāts ir Rīgas domes deputāts, “Vienotības” vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis, tieslietu ministres amatam nosaukta Saeimas deputāte Ilma Čepāne, kā veselības ministres kandidāte – Rīgas domes deputāte Antra Sakne. Kandidāti vēstulē pieteikti Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL).

Kā informē PS, Kristovskis daudzkārt bijis Ministru kabineta loceklis, kā aizsardzības ministrs Latviju ievedis NATO aliansē. Līdz pagājušajam gadam viņš bija Eiropas Parlamenta deputāts, tagad ir Rīgas dome opozīcijā. Saeimas PS frakcijas priekšsēdētājas vietniece Čepāne ir autoritāte tieslietu nozarē, Latvijas Universitātes (LU) doktore un asociētā profesore, bijusī Satversmes tiesas tiesnese. Gan Kristovskis, gan Čepāne balsojuši par 4.maija Neatkarības deklarāciju.

Savukārt Rīgas domes deputāte Antra Sakne ir jauna seja politikā. Viņa ir LU Medicīnas fakultātes docente, ekonomikas zinātņu doktore. Pēc PS vēstītā, tieši viņa panākusi, ka turpina darboties Rīgas 1. slimnīca, nodrošinot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta ilgtspēju šajā medicīnas iestādē.

Kā ziņots, premjers koalīcijas partiju kopsēdē pirmdien vēlreiz mēģinās vienoties ar partijām par ministru amata kandidātiem trim vakantajiem posteņiem. Ja tas neizdosies, amatos tiks iecelti parlamentārie sekretāri, uz kuriem gulsies liela daļa ministru atbildības, aģentūru LETA informēja partijas "Jaunais laiks" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Savus kandidātus visiem trijiem amatiem sagatavojusi arī Zaļo un zemnieku savienība.

Komentāri (41)

::Vai cis :: 26.04.2010. 11.11

Uzskatu, ka Ilma Čepāne ir vispiemērotākā tieslietu ministra kandidāte gan pēc kvalifikācijas, gan arī pēc reputācijas.

+12
0
Atbildēt

4

andrisskrastins 26.04.2010. 11.39

Esmu laikam palaidis to brīdi, kad visi sāka ienīst Kristovski :) Nav viņš varbūt augstākās raudzes specs, bet kā politiķis nav tas sliktākais. Tiesa, ārlietu ministrs viņš nebūtu ideālākais – un es ceru ka viņš to saprot.

Par Čepāni kā tieslietu ministri – jauks sapnis. Bet baidos, ka sapnis, jo šī dāma centienus čakarēt sevi nepiedos – un tas neder ne ZZS, ne TP. Interesanti, ko teiktu SC un LPP (ja protams tiem knariņiem vispār savas domas ir).

+6
0
Atbildēt

1

    dro > andrisskrastins 26.04.2010. 12.52

    Visu cieņu par izsvērto komentāru. Manuprāt Kristovskim nevar piedot pieklājīgos panākumus RD vēlēšanās.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

mtz80 26.04.2010. 14.10

Es domāju,ka pat Čepānes ienaidniekiem ir grūti nosaukt kaut vienu objektīvu iemeslu,kādēļ viņa nederētu tieslietu ministra amatam.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu