Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka «melnajā sarakstā» iekļauti 347 Baltijas valstu pilsoņi un viņiem liegta iebraukšana Krievijā. Sarakstā ir Latvijas premjerministre Evika Siliņa (JV), ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), bijušie Valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Egils Levits, Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA), kā arī Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izdevusi jau pirmos sešus izbraukšanas rīkojumus Krievijas pilsoņiem, kuri nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības. Divi no viņiem Latviju jau pametuši.

Valdība apstiprināja austrumu robežas militārās stiprināšanas un pretmobilitātes plānu, kas piecu gadu laikā robežas stiprināšanā paredz ieguldīt 303 miljonus eiro. Robežas nostiprināšana Latvijā sāksies ar ceļu pārrakšanu, izveidojot prettanku grāvjus. Piedrujas robežapsardzības punktā jau izveidots HESCO bastions — ar smiltīm vai granti pildīts metāla sieta un izturīga auduma karkass.

Latgales rajona tiesa kādam Pakistānas pilsonim par 19 imigrantu nelikumīgu pārvietošanu pāri robežai piesprieda sešus gadus ilgu cietumsodu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu