«Mums vienkārši nebija vārdu» • IR.lv

«Mums vienkārši nebija vārdu»

2
Slepkavībā apsūdzētais tēvs Vladimirs Reinikovs un pamāte Sandra Reinikova. Foto no Facebook
Baiba Litvina

Tiesai nodota Justīnes Reinikovas slepkavības lieta. Par meitenītes piekaušanu līdz nāvei un līķa slēpšanu apsūdzēts tēvs un pamāte. «Viņš viņu ļoti mīlēja,» saka tēva bērnības draudzene, kas joprojām nespēj aptvert notikušo

Raugos uz mazās Justīnes bildi, bērna dziļās acis smaida pretī cilvēkam, kurš viņu fotografē. Varbūt tas ir tētis? Vistuvākais cilvēks, kurš nu jau apsūdzēts Justīnes slepkavībā.

Krimināllietas nodošana tiesai atsauc atmiņā traģēdiju. Pērn 5. maijā visu Latviju satrauca ziņa, ka Rēzeknes novada Rogovkā pazudusi septiņgadīgā Justīne. Nekavējoties sākās meklēšana — policija, robežsardze, brīvprātīgie pārmeklēja mazo ciemu un tuvāko apkārtni vairāku kilometru rādiusā. Izmantoja arī helikopteru, dronus, izsūknēja tuvumā esošos dīķus, taču nesekmīgi. 

Justīnes līķi ar acīmredzamām vardarbības pazīmēm policijai izdevās atrast tikai pusotru mēnesi vēlāk. Aizdomās par slepkavību aizturēja meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un pamāti Sandru Reinikovu. Ciniski melojot, viņi bija maldinājuši policiju un sabiedrību par Justīnes pazušanu.

Prokuratūra skopi komentē notikušā apstākļus. Ir zināms, ka slepkavību apsūdzētie izdarījuši dzērumā. Abu starpā aizsācies konflikts par nespēju tikt galā ar mazās Justīnes aprūpi pārauga agresijā pret pašu meitenīti — vecāki sākuši uz mazo kliegt, sist pa ķermeni un galvu. Sitienus trauslais bērna ķermenis neizturēja, un Justīne nomira. Meitenes līķi apraka pamestas, krūmos ieaugušas mājas pagrabā zem grīdas dēļiem. Aptuveni stundas braucienā no Justīnes mājām — vietā, kur bērnībā viņas tēvs ogojis un sēņojis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu